Как да възродите изчерпани отношения с една жена?

В отпор на статията „Кога идва моментът да кажем „край“?“ идва един различен поглед върху изчерпаните връзки. Но не в смисъла на фактите, че когато има лъжи, изневери и грубости, можете да се справите. Да, поддържам тезата да не изхвърляме всичко, което се счупи, а да се опитваме да го поправим.

Но, моля ви, не поправяйте завързвано един милион пъти с различен цвят конци, забивано с криви пирони и на хиляди възли доверие. Това е една комична картинка на една избледняла история, която в никакъв случай не бива да минава повече през сервиз.

Разбирам, когато сте влюбен, не ви се казва „край“, свикнали сте с нея; уж я обичате, но не ви се прибира; заради моментите заедно сте още един с друг, но нови моменти хич не ви се трупат. Е, миналото ли предстои или бъдещето? Случилото се вече се е случило и е останало в съзнанието, но направете място и за нови емоции, животът все пак тече безспир. Но нека сега се опитаме да поправим нещата, където това е възможно.


Как да избегнем неловкото мълчание?

С разговор

Поговорете. Но не с крясъци, обвинения и упреци. По-скоро си припомнете как сте се обяснявали в любов, докато още сте били „зелени“ във връзката си. Очите ѝ бяха вашата вселена? Усмивката и беше по-красива от залеза над Карибски остров? Най-красивите песни описваха чувствата ви към нея? Припомнете си тези усещания и я накарайте да се чувства обичана, както в първия ден.

С ласки

Да, малко нежност и може би влакът, наречен ваша връзка, ще влезе в релси. Но не просто да я вкарате в леглото си с чар, който знаете, че ще ѝ повлияе. По-скоро бъдете последователен, не един проблясък ще спаси вашата връзка, а едно ново сияние, сътворено от дълбините на сърцето ви, което таи все още обичта, пламнала в деня, когато се влюбихте. Приласкайте я към себе си, докато спи, погалете я нежно. Без мисъл за секс, просто защото до вас е най-нежното и прекрасно създание. Защото искате да се порадвате на човекът, когото обичате. Не е слабост, изключително сладко е и е признак за сила и мъжество.


С подаръци

Ами, неизбежно е! При някои жени само това може да помогне. Или по-точно, това винаги помага. Има жени, от които никога няма да се отървете, щом ги отрупвате с дарове, и това ще е така, докато свят светува. Ако сте си избрали такава жена (материалистка, меркантилна, както искате го наречете), то тогава сте поели по асфалтиран и лесно преминаван път. Една грешка – подарък, обида – подарък, агресия – подарък, изневяра – подарък. Но дали ще ви стигнат парите, за да откупите всичките си недостатъци от тази неодушевена ваша половина, която все ще иска още и още? Ще можете ли да си позволите да живеете щастливо така?

С мил жест

Да! Не е нужно да е скъп. Отдавна търсена рядка книга? Почти неналичен албум или антика, която тя неистово търси? Да обновите старите снимки, които не се различават? Да я заведете на концерт на любимия ѝ изпълнител, за когото тя открай време събира пари да отиде да чуе? Всичко това може да и покаже, че не всичко е свършило, а дори едно мъничко „обичам те“ в комбинация може да направи чудеса. И сякаш сте се влюбили вчера.

Какво искат да чуят жените?

С извинение

Това така трудно за изричане понятие. Коства много, особено когато сте прав. Случва се и вие да сте прави, нищо, че сте мъж. Е, признах го. Но рядко ще чуете това от жена. Все пак, ако знаете, че тя няма да се признае за виновна, но я обичате твърде много, за да задълбавате по несъществени теми, то тогава задействайте милосърдието си и се извинете. Все пак всеки допуска грешки, а може и вие да сте го направили, макар и неволно.

Съвсем е възможно, щом го направите, жената до вас също да се зарази и да ви се извини, защото виждайки, че за вас е по-важно да е щастлива, отколкото да сте прав, тя ще си каже, че при нея е същото. Трябва само единият да започне положителния пример. А защо да не е представителят на силния пол?
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *