Как да я заговоря?

В повечето случаи на мъжете се пада трудната задача първи да заговорят отсрещната страна. Това, разбира се, често е придружено от притеснението в избора на подходящи първи думи и действия.

Момчета, ако сте решили да направите първата крачка и да заговорите момичето, което сте харесали, на първо място запазете спокойствие. Важно е да не се притеснявате излишно, когато правите първата крачка. Жените оценяват увереността.

Не говорете твърде тихо и плахо. Опитайте се да излъчвате доверие и самоувереност, но в границите на нормалното. Не бъдете студен и незаинтересован. Това само може да отблъсне отсрещната страна. Следете поведението на дамата и се ръководете от него.


1. Бъдете внимателни

Със сигурност ще направите добро впечатление, ако бъдете внимателни към дамата. Ако например сте в магазина и чакате на опашка, пуснете я да мине преди вас. Това със сигурност би и направило добро впечатление. Отворете ѝ вратата, предложете помощ да занесете покупките до колата ѝ. Дори да ви откаже, това може да бъде повод да започнете разговор.

2. Усмихвайте се

Ако погледите ви случайно се пресекат, усмихвайте се. Понякога това може да е важен момент. Усмивката ще ви накара да изглеждате доброжелателни. Ако и дамата ви отговори с усмивка, това може да ви окуражи да започнете разговор с нея. Колкото и трудно да ви е да си представите, с усмивка можете да предизвикате дамата дори да започне първа разговор, ако и вие сте и направили добро впечатление.

3. Обърнете внимание на средата

Обърнете внимание на обстановката. Така ще ви е много по-лесно да намерите подходящи първи думи. Не е нужно да започвате веднага да обсипвате дамата с комплименти. Започнете естествен разговор, за да прецените дали тя също има интерес към вас. Не я подлагайте на разпит. Не започвайте да и задавате лични въпроси. Коментирайте нещо, което може да я интересува според средата, в която сте.

Летните флиртове - приятни и полезни

4. Забелязвайте детайлите

Жените отделят голямо внимание на детайлите. За мъжете е по-характерно да разглеждат цялостна ситуация, вместо да фокусират вниманието си върху определена подробност. Опитайте се да забележите нещо необичайно в дамата или нещо, за което ви изглежда, че е положила усилия. Например е сплела косата си в необичайна плитка или има някакъв по-интерес аксесоар. Жените оценяват, когато забелязвате детайлите. Тези подробности могат да отворят пътя ви към подходящия комплимент, а и със сигурност ще помогнат за първото впечатление, което ще оставите у дамата. Един комплимент, изграден на основите на подобен детайл може да ви накара да изглеждате заинтересовани и внимателни.

5. Направете комплимент

Момчета, не забравяйте, че комплиментите са основната част от първия разговор. Всеки обича да чува положителни коментари за себе си, защото това го кара да се чувства специален. Тук обаче не бива да се прекалява. Направете комплимент, но не позволявайте това да се превърне в основна тема на разговора ви. В противен случай рискувате момичето да се засрами или дори прекрати разговора с вас.

Правете умерени комплименти. Не преувеличавайте. Ако това наистина не е най-красивата жена, която сте виждали, по-добре се въздържайте от подобен комплимент. Повечето жени биха сметнали такъв комплимент за неискрен или банален. Казвайте само това, което наистина мислите.

Бъдете съобразителни, когато искате да направите комплимент за външния вид и по-конкретно тялото на дамата. Избягвайте твърде „лични“ комплименти. Подобни комплименти по-скоро биха я накарали да се отдръпне и да прекрати общуването. Ако ще коментирате някоя част от тялото ѝ, най-добре се насочете към очите. Дори в този случай, не подценявайте важността на детайлите. Ако сте забелязали жълто-сивите петънца в сините и очи, не пропускайте да ги споменете.

6. Търсете общи теми

След като вече сте намерили подходящите първи думи и разговорът е потръгнал, започнете да търсите общи неща с дамата. Общуване, основано на общи интереси би било много по-лесно и за двете страни. Слушайте внимателно момичето, докато говори и обръщайте внимание на всеки детайл, който може да ви доведе до тема, интересна и за двете страни.

8 неща, които жените търсят в един мъж

7. Бъдете забавни

Жените харесват чувството за хумор. И все пак, бъдете умерени в шегите си, не прекалявайте. Не бъдете вулгарни. Не подхвърляйте неподходящи шеги, които тя може да приеме не точно така, както вие сте искали.

Факт е, че не всички хора могат да бъдат забавни, особено когато се притесняват. Ако не се чувствате уверени в шегата, която ще кажете, по-добре не я казвайте. Заложете на естествеността на разговора, за да не притеснявате и себе си, и нея излишно.

8. Бъдете уверени

Момчета, бъдете уверени, но не и нахални. Опитайте се да говорите естествено, без да се притеснявате. В крайна сметка най-лошото, което може да се случи е да не получите телефонния и номер. Бъдете уверени и вдъхващи спокойствие. Така определено ще предразположите момичето и разговорът ще тръгне по-гладко.

Не забравяйте обаче, че не бива да прекрачвате границата. Ако виждате, че момичето няма интерес към вас, по-добре приключете разговора любезно.

За финал, момчета, не се притеснявайте толкова. Няма да се случи нищо страшно. Дори разговорът да не потръгне, това не е повод да се отчайвате. Най-малкото, ще излезете от ситуацията по-уверени в себе си за следващия разговор.

Бъдете себе си. Ако това е вашият човек, със сигурност ще го оцени.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.