Раздялата е краят на връзката между двама човека. Тя може да бъде много тежка, независимо от обстоятелствата около ситуацията.

Без значение кой инициира раздялата, тежи дори ако е по взаимно съгласие. Болката е голяма, независимо дали сте били женени с години, или сте били във връзка в продължение на само няколко месеца.

От значение е колко един човек е инвестирал и до каква степен са замесени неговите емоции. Ключово за възстановяването от раздяла са предприеманите действия след нея. Тук може да прочетете нашите съвети за справяне с края на една връзка.


1. Оставете си време да изстрадате вашата бивша половинка.

Независимо от обстоятелствата, вашите чувства са реални и процесът на отшумяването им изисква време. С раздялата често прекратяваме отношения с хора, които не само са били наши любовници, но и близки приятели, с които сме си споделяли съкровени наши тайни. Често след раздялата изпитваме широк диапазон от емоции, от страдание до гняв, понякога и отказ да приемем фактите. Това е напълно нормално в такива ситуации, а осъзнавайки го, ние по-лесно можем да си дадем необходимия период от време, след който нещата ще си дойдат на място.

2. Правете си планове с приятели.

Избягвайте да правите неща, които не искате, ако това е възможно, докато се захващате с дейности, които ви карат да се чувствате щастливи и по-живи. В началните етапи на раздялата може да почувствате депресивни симптоми и отчаяние. В тези моменти е добра идея постоянно да си намирате занимавки, с които да се развлечете или да почувствате, че правите нещо продуктивно за себе си.

изолация

Ако имате любими ресторанти или клубове, посетете ги. Отидете на кино на филм, който сте си набелязали. Четенето на увлекателна книга е прекрасен начин за бягство от проблеми, сходни с раздялата. Това е добро занимание, защото може да го комбинирате с посещение на любимото ви кафе, където да четете в разнообразна и приятна за вас атмосфера. Не на последно място, тренировката е прекрасен метод да завишите хормоните ендорфин и серотонин в тялото си, които са отговорни за по-доброто ви настроение.

3. Накрая: простете си грешките, които сте направили във връзката…

… Както и тези на бившата ви половинка. Добра идея е да направите това за себе си, като резултатът ще е успешно да продължите напред.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.