Кадър от филма "Професия: стриптийзьор"

Мъжкият стриптийз се дължи повече на самочувствието, отколкото на парите.

Силният пол се съблича пред публика, за да повиша своята самооценка, а не заради хонорара, който получава.

При жените стриптийзьорки нещата са далеч по-различни, тъй като там парите са водещата причина за показване на телесната красота, твърдят експерти.


Мъжете и стриптийзът

Марен Скъл от Колорадския университет, намиращ се в Денвър, е направила специално допитване към мъже и жени, практикуващи стриптийз в щатски клубове. Именно тя споделя, че жените са готови да махнат дрехите си, за да вземат някой друг долар, а мъжката половина има психологически причини за това да се съблече на сцената.

Събличащите се мъжкари са много по-малко от нежните представителки и заработват до 100$ на ден. Те правят това за удоволствие и не се водят от парични облаги, а танцуват заради нуждата да демонстрират външния си вид пред другите. Може би и на вас ви се е случвало да танцувате съблечени на някой купон, така че всичко е в реда на допустимите неща.

Какво показват проучванията?

Социолози сочат, че всичко зависи от възприятието на оценката към мъжкия и женския пол. И докато жените са възприемани като сексуални обекти и има риск от изнасилвания и посегателства, то при мъжката половина действията се окачествяват като демонстрация на сексапил и положителни емоции.

Едно от последните журналистически разследвания сочи, че близо 96% от зрителите на филма „Професия: Стриптийзьор“ са дами. Разбира се, в харесването на мъжки тела няма нищо лошо и това само може да повлияе позитивно на мачовците.

Когато един мъж вижда женска публика, радваща се на визията му, то той повишава самооценката си и това го стимулира да продължи напред. Самият стриптийз е просто поредният начин да покажеш достойнствата си. Да, наистина има мъже, които се срамуват да правят това, но реално погледнато няма нищо притеснително и срамно.

Смущаващ ли мъжкият стриптийз?

Ако сте от представителите на силния пол и обичате „да се разхвърляте“ пред погледа на приятелката или съпругата си, нямате повод за притеснения, защото това е напълно нормално. Все пак е добре да демонстрирате мъжеството си и чрез танци, така че да бъдете харесвани.

Естествено, не може да се отрече, че по-голямата публика при организираните пийп шоу програми гледа женските тела. Този факт няма да се промени с годините и дори ще нарасне публиката за такъв вид забавления. А мъжкарите нека продължават да се събличат, защото има доста жадни госпожи и госпожици за мускули и мъжки прелести.



Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.