Свикнали сме да мислим за секса като за събитие, случващо се само през нощта, Неслучайно казваме “преспах с някого“ или “мога да издържа цяла нощ”.

Но дори обикновено да правите секс през нощта, има някои реални ползи от това да го практикувате и сутрин.

И те са доста повече от това, че сексът е нещо страхотно и трябва да го правим, колкото се може по-често. Ето какво още трябва да знаете за ползите от прояви на сутрешни страсти.


1. Чудесна тренировка

За сутрешен секс не е нужно дори да ставате от леглото, а изгорените калории са в кърпа вързани. Тази чудесна “тренировка за двама” задейства основните мускули и развива тези на ръцете, таза, дупето и гръдната мускулатура. По време на секс се възстановява ритъмът на дишане и се подобрява кръвообращението.

2. Повишава продуктивността

Според проучване 53% от мъжете твърдят, че сутрешният секс ги прави по-продуктивни. Денят стартира с една добре свършена работа, така че какво изобщо може да ви се опре? Печелят всички около вас, включително и шефът ви.


3. Носител на “готини” хормони

Сексът освобождава много хормони и все готини – допамин, серотонин, ендорфин, оксицотин. Всички те се грижат за доброто ни настроение, спокойствието, облекчаването на стреса, удовлетворението ни и добрата връзка с партньора ни. Не се сещаме за по-добър сутрешен “бустер”.

4. Минимални усилия за максимални резултати

Сутрин нивата на енергия и тестостерон са най-високи, което автоматично прави сексуалното желание по-голямо, а сексът по-качествен и задоволителен. И дори препятствия като лошия дъх не са способни да повлияят на желанието и на представянето ви в леглото.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.