Евтини самолетни билети

Работили сте усилено, за да върнете връзката си в нормален ритъм, но сега сте изправени пред крайния вариант: „Дали не е по-добре да си вземем почивка?“

Може би напоследък ви е трудно да намерите общ език или пък пандемията е отслабила отношенията ви и сякаш крачите през необятно любовно блато.

Ако тази ситуация ви е позната, може би сте се замислили за пауза, но не сте сигурни дали наистина е добре за връзката ви. Не можем да ви кажем директно какво би било най-доброто решение за вашите отношения, но ето няколко безценни съвета, които ще ви помогнат да прецените.

скандали

Вижте положителното в почивката

В резултат на повтарящи се трудности в отношенията някои двойки смятат, че прекратяването на връзката за известно време може да се окаже добра идея. За други това може да е форма на прикрита, негласна раздяла. Все повече терапевти предлагат тази алтернатива, ако въпреки всичко любовта в двойката все още е налице.

Решението да си вземете почивка може да има много положителни последици, дори и да е трудно за вземане. На първо място това ни позволява да се отдръпнем от връзката. Понякога, когато се чувстваме твърде задушени от трудностите във връзката ни, виждаме само огромната планина, която трябва да преодолеем. Като направим крачка назад, можем да се отдалечим от тази планина и да я анализираме по-добре.


Също така, когато твърде дълго сме били изправени пред много препятствия в отношенията си, може да се окаже, че цялата енергия, изразходвана за разрешаването им, е изтласкала на заден план личното ни благополучие. Затова почивката може да ни позволи да се съсредоточим отново върху себе си, да направим преглед на интересите си и да помислим по-обективно какво да правим по-нататък.

Въпреки че прекъсването на връзката за известен период от време може да изглежда като деструктивен подход, факт е, че разстоянието може да възстанови желанието, което е било погребано твърде дълго под покривката на ежедневните разочарования. Парадоксално е, но страстта и желанието оживяват именно чрез разстоянието. Следователно тази пауза може да даде нов тласък на връзката чрез усещането за липса и желанието да бъдете отново с другия човек.

Как се променя животът, след като заживеем заедно?

Правила за следване

Ако решите да предприемете крачка напред и официално да преустановите връзката си за известно време, важно е да установите ясни правила и да ги спазвате докрай по време на тази дистанция:

1. Определете продължителност

От самото начало е важно да определите необходимия период от време, за да можете сами да прецените ситуацията си. Казват, че са нужни три седмици, за да се интегрира нова ежедневна рутина, и това е времето, необходимо, за да се съсредоточите отново върху себе си.

2. Вземане на решение за вярност

За много хора сексуалната изключителност се запазва и по време на примирието. Много хора обаче са изкушени и от свободата, която почивката може да даде. Затова трябва да решите дали сексуалността с други хора е позволена, или ще останете верни един на друг.


3. Процесът

Сега от вас зависи да решите как да прекарате тази почивка. Използвайте това време, за да се занимавате с дейности, които ви зареждат с енергия, защото нищо не може да подобри мисленето ви така, както доброто настроение. Не приемайте това като почивка, а по-скоро като възможност за ново начало.

4. Спиране на контакта

Прекъсването служи за създаване на прекъсване. Контактите трябва да са минимални или почти никакви. Свързвайте се с другия човек само ако е наистина важно, а не за да говорите за деня си. От друга страна, ако напълно престанете да си говорите, все пак си дайте някакъв знак за живот няколко дни преди края, за да усетите какво ще се случи след това. 

5. Отново заедно

След завръщането си обсъдете размислите, които направихте по време на примирието. Какво излезе от това? Какви са впечатленията ви? Какви са положителните страни? Отрицателните точки? Полезен ли беше този процес? Какво е заключението?

– Източник: edna.bg
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.