Ловуването е типично мъжка дейност. Още праисторическият човек е успявал да се сдобие с плячка за гощавка на себе си и на семейството, но в съвременния живот, а и не само, дамите превръщат добрия ловец в свой улов.

Когато става дума за лов на гаджета, дамите не отстъпват по качества и опит. Така например някои девойки търсят ловеца си близо до Бизнес парка в София, до големи IT компании, около Военноморското във Варна и изобщо там, където има…

Колкото и женският ловец да се върти около жертвата си, във връзките това е двустранен процес, така че не унивайте. Нищо не е предопределено.


Излезете навън. Така ще увеличите шансовете си да се запознаете с нови хора и такива от женски пол. Общувайте с тях, не бъдете социопат. Ако това ще ви успокои – всички имаме комплекси, леко сме луди и се радваме на хорското одобрение, колкото и да е банално това.

Възможността да срещнете подходяща партньорка, докато си стоите вкъщи е нищожна. Изключвам случаите, в които домът ви е сборище или място за купони.

Във всеки град има поне един бар, клуб, караоке или дискотека. На подобни места се събират разнородни видове, които искат да се забавляват. Често го правят на групи и заведението се превръща в своеобразна джунгла, в която може да срещнете стадо антилопи, лъвици, газели, маймуни, ято фламинги, лебеди, гарги, патенца и др. Изборът е голям.

Не трябва да забравяте, че голяма част от съществата в тази джунгла не са там с идеята да срещнат нови видове, а за да празнуват, да се видят със стари приятели или за да удавят мъката си в алкохол.

Шансът да забършете гадже за една нощ е по-голям, отколкото за нещо дълготрайно, защото в дискотека е толкова шумно, че едва ли ще успеете да се размените повече от четири ясни изречения, камо ли да се опознаете. Освен това може някой преди вас да е „заградил“ дамата на сърцето ви и да се стигне до безсмислена битка, от която никой не печели.

Добър вариант е да размените контакти и да станете „приятели“ в някоя социална мрежа. Това ще ви даде време да разгледате снимки, да си попишете и да се запознаете с част от интересите на отсрещната страна. Във ваша полза е да избягвате съобщения като: „zdr“, „kak si, hubavice“, ima6 li si gadje“ и подобни. Пишете на кирилица и по възможност – грамотно.

Като стана дума за социални мрежи се сещам за Tinder. Доста необвързани и отвързани се помещават там, но не бих ви препоръчала този тип запознанства, ако търсите нещо сериозно. В повечето случаи снимките на хората там не съвпадат с това, което са те на живо. Всеки втори е ходил на среща, уредена с непозната в социална мрежа и се е чудил как да се махне оттам по възможно най-бързия начин.

Има и двойки, които са се запознали чрез Facebook и дори са щастливо женени, но те са рядкост. Пък и кой иска да се жени в тези луди времена?

Съвременният живот предлага платени сайтове, в които психолози ви предлагат най-подходящата (според тях) за вас дама. Ако сте фен на професионалното мнение, може да опитате, но това нищо не ви гарантира. Магията или се появява или – не.

Посещаването на лекции, курсове, танци или каквото и да е групово обучение повишава шансовете ви да срещнете подходяща половинка, с която има за какво да си говорите. Библиотеката, музеите и галериите също са добър избор за запознанство, но там хората отиват с друга цел, така че не досаждайте.

флирт

Ако ви влече културния живот и искане да се запознаете с някоя от средите, може да посещавате премиери на спектакли и последващите коктейли, да ходите на отворени четения и представяния на книги, на откриване на изложби или най-добре на концерти.

Планинските преходи също не са за изпускане. При тях хем ще направите услуга на тялото си, хем ще опознаете нови хора, които и да искат, почти няма къде да избягат от вас.

Подходяща партньорка може да срещнете навсякъде. Важно е да съумеете да започнете разговор. Първите думи, разменени с непознат, са ключови, но няма формула за тях. По-скоро става дума за усет и разбира се – късмет.

Често се случва при запознанство човек да помни как е произнесъл собственото си име и да няма помен за това на отсрещния. Друг факт е, че повечето хора не се впечатляват от представянето ви. В този ред на мисли няма нужда да казвате толкова рано откъде сте, какво сте учили, какви са изключителните ви и неповторими умения, колко високо е IQ-то ви и къде работите, ако изрично не са ви питали.

Впечатлете с отношение и оставете неразгадана невероятната си личност. Така ще имате козове и за следващи срещи. Пък и е досадно да слушаш как някой сам се хвали. Най-много да ви имитират пред и зад гърба ви. Опитните свалячи знаят това и дори нарочно провокират любопитството на дамите, като само загатват за същността си.

Опитайте се да бъдете себе си и не влагайте твърде големи очаквания, защото се усеща и плаши. Намирането на гадже не трябва да е фиксидея. Хората постоянно се събират и разделят. Най-лесно е да се ожените, трудно е да създадете сплотено семейство. Затова не бързайте. Бъдете поне малко предпазливи, защото не знаете на какъв човек сте попаднали и дали е доброжелателен.

Насладете се на общуването с околните, забавлявайте се и покрай това ъпгрейдвайте себе си с качества, знания и умения. Не е важно да сте с поредното, а с последното гадже. Звучи страшничко, нали? С времето ще разберете, че не е. Всъщност не е сигурно. От вас зависи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.