Наистина ли мъжете са от Марс, а жените от Венера?

Съществува едно старо схващане, че мъжете и жените са от различни планети – той от Марс, тя от Венера. Това е дълго обсъждана тема и вълнува представителите и на двата пола. Наистина ли мъжете и жените са толкова различни и ако е така, как изобщо могат да съжителстват в мир, любов и разбирателство?

Признавам, че мозъците на двата пола понякога мислят коренно различно по един и същи въпрос и по-странното – сякаш наистина никой не разбира другия. Дали това е така, защото всеки инатливо си държи на собственото мнение или просто има моменти, в които, общувайки, мъжът и жената сякаш си говорят от двата края на Вселената?

Лично аз смятам, че всеки има своя гледна точка, която е редно половинката му да уважава, дори да не разбира. Често се оказва, че жените искат неща от мъжете, които те самите не са склонни да направят за тях.


Защо мъжете и жените са различни?

В една здрава и истинска връзка е редно да се замислим, какво даваме ние на партньора си и дали сме склонни на същите компромиси, които прави той за нас? Ако това е така, значи имате здрава и хубава връзка, която може да се окаже и „единствената“. Ако пък не сте склонни на дребните компромиси, то тогава не си губете времето и продължете напред.

Много жени биха ме нападнали за това мое мнение, но все пак да не забравяме, че всеки има право на собствено такова, без да бъде упрекван. Когато една жена обича истински мъжа до себе си, тя започва да се научава да говори на „неговия език“. И не, тук нямам предвид да потъпква себе си, а просто да се опита да обясни това, което желае и мисли на „мъжки език“.

Добре ни е известно, че жените (или поне повечето) са по-адаптивни и гъвкави към промени, като съвместно съжителство, брак, деца и други. По-голямата част от мъжете не мислят толкова напред, с такива подробности. Но това не означава, че не искат същите неща, просто не ги изразяват толкова емоционално и често като нас жените.

секс

Мъжът и жената изразяват своята любов и загриженост един към друг по различен начин. Жените се сърдим, когато не ни казват често „обичам те“, не ни правят комплименти или други сантиментални неща. Трябва да разберем обаче, че това не означава, че любимият не ни обича. Просто мъжете смятат, че казвайки го веднъж ние знаем, че това е така.

Да, господа, вие предпочитате да показвате любовта си с действия, дори най-малките жестове – като да направите кафе на любимата жена, да я завиете, когато заспи на дивана и други подобни. Ние жените оценяваме всичко това, но сякаш не ни е достатъчно, сякаш се нуждаем от тези две думички, които да си кажем направо – всеки може да изрече.

А действията говорят много повече. И все пак жената е „странно животно“, така че, мъже, казвайте от време на време на своята любима, че я обичате, че е красива или че много ви е липсвала. По този начин може да си спестите някоя дребна караница, която честичко преминава в огромен и разрушителен скандал. Въпреки всичко не ни се сърдете, душите ни са вулкан от емоции, и винаги има вероятност той да изригне. Стискам палци да не сте наоколо, когато това се случи…
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *