Най-големите митове за мастурбацията

Мастурбацията не е само начин да отпуснете напрежението, но повишава настроението и спомага за по-пълноценен сън. Покрай пандемията тази доста отбягвана тема излезе на преден план.

Нещата ескалираха дотам, че през 2020 година Здравният департамент на щата Ню Йорк създаде наръчник за безопасен секс по време на пандемия, призовавайки хората да останат по домовете си и да практикуват мастурбиране, като по този начин ограничат разпространението на опасния вирус.

Документът бе премахнат почти моментално, но митовете около самозадоволяването остават. Ще ви запознаем с най-разпространените и ще се опитаме да ги развенчаем.


Най-големите митове за мастурбацията

1. Мастурбацията води до слепота

Над 90% от мъжете си признават, че се самозадоволяват. Това ще рече, че над 90% от мъжете страдат от проблеми със зрението. Този мит се поддържа от хората, които вярват, че мастурбацията е грях и просто не е верен.

2. Ще повлияе зле на сексуалния живот

Това е и вярно, и невярно. Самозадоволяването, завършващо с оргазъм, води до свиване на мускулите на таза, които са много важни за оргазмите. Ако упражнявате тези мускули, вероятно оргазмите ви ще са по-задоволителни и сексуалният ви живот ще е по-добър. От друга страна обаче повечето мъже прибягват до порно, ставайки въпрос за мастурбация. Филмите за възрастни често създават нереалистични очаквания за секса, което води до смущения при изпълнението на реален акт, а оттам и до еректилна дисфункция.

3. Намалява чувствителността ви

Това също не е съвсем вярно, но има случаи, при които честата мастурбация по един и същи начин, кара тялото да привикне към този тип усещане. Ако това е така, прилагането на различен вид стимулация, може значително да затрудни достигането до оргазъм. Решението е просто да не привиквате към едно движение или един вид натиск.

4. Мастурбацията е знак, че връзката ви не върви

Това изобщо не е така. Самозадоволяването не зависи от това колко вие обичате партньорката си или тя вас. В повечето случаи дори мастурбирането играе основна роля за подобряване на сексуалния живот между партньорите. Все пак не забравяйте, че имате половинка, която ви обича и е готова да задоволи сексуалните ви желания.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *