Има ли приятелство между мъж и жена?

Учени твърдят, че разполагаме само с няколко секунди за изграждането на първо впечатление у хората. То се изгражда на подсъзнателно ниво и въпреки малкото време, което имаме, за да се презентираме, първото впечатление е трайно и трудно се променя.

Тези няколко секунди формират образа ни в главата на отсрещния човек на базата на външния ни вид, маниерите и излъчването ни. Смята се, че първите 4-7 секунди от контакта с човека създават първо впечатление, до 30-та секунда то се затвърждава, а след четвъртата минута мнението е изцяло оформено.

Макар и малко, времето е достатъчно да бъдат забелязани доста неща. Ето защо първото впечатление е толкова важно, както при бизнес срещите, така и при запознанства в личен план. Дори ще ви кажа малко повече, момчета. Когато става въпрос за романтично запознанство, жените са още по-критични в тези секунди. За да сте една идея по-спокойни в заветните 4 секунди, ето няколко неща, на които дамите със сигурност ще обърнат внимание, когато се запознавате.


Стилът

стил

Начинът на обличане определено е едно от първите неща, които правят впечатление на дамата. Самият стил разбира се е нещо индивидуално. Всеки човек има своите разбирания за стилно облекло. Едни предпочитат по-небрежен външен вид, други – точно обратното. За дамите е важно да бъдете спретнати, чисти и облечени уместно за съответния повод. Изгладената риза със сигурност би била във ваша полза. Особено ако се чудите дали да изберете нея или изцапания, раздърпан пуловер отпреди години.

Начинът ви на обличане всъщност е от голямо значение и за самите вас. Проучвания са доказали, че дрехите могат да влияят на настроението, начина на мислене и дори хормоните.

Изборът ви на аксесоари също би могъл да разкрие части от характера ви пред дамите. Добре подбраните и съчетани аксесоари едва ли биха останали незабелязани. Ако обаче нямате такива, това далеч не означава, че сте скучни и че не можете да задържите вниманието на нежната половина. Липсата на аксесоари може дори да бъде във ваша полза. Така със сигурност няма да се чудите дали сте направили правилното съчетание или дали не сте прекалили.

Походката

походката

Походката и стойката на един мъж са от особено значение за дамите. Уверена и енергична походка би подсказала на дамата, че вие сте успешен и амбициозен. Прегърбена стойка и поглед забит в земята по-скоро би ви направил незабележим. Повечето жени харесват мъже с широки рамене. От тази гледна точка, стойка с изправени рамене само би била само във ваша полза.

Усмивката

Плюсовете и минусите на голото теме

Усмивката ви определено е съществена част от първото впечатление, което правите. Жените харесват усмихнати, приветливи и вежливи мъже. Всяка дама разбира се има своите предпочитания относно чертите на лицето, погледа и изражението. Усмивката обаче е нещото, което със сигурност няма да сгрешите. Мъжете, които се усмихват правят добро първо впечатление и определено изглеждат по-дружелюбни и доброжелателни.


Самоувереността

Самоувереността е от ключово значение, когато става въпрос за първо впечатление. Понякога не толкова красив мъж, но уверен в думите и действията може да бъда далеч по-привлекателен от неуверен красавец. Жените се впечатляват от мъже, които са уверени в себе си, защото по този начин и дамите се чувстват в „сигурни ръце“.

Способността на един мъж да се изразява и да разговаря ясно и уверено може би дори би заела на челно място при създаването на първо впечатление. Все пак не прекалявайте. Намерете тънката граница между самоувереността и самохвалството и не я прекрачвайте. Самохвалството би ви донесло точно обратния ефект при създаването на първо впечатление.

Самоувереността, разбира се в рамките на нормалното, и добрата комуникация със сигурност са прекия път към сърцето на жените. Така че, момчета, ако сте родени лидери, използвайте това си предимство и при създаването на първо впечатление.

Парфюмът

Как да си стилен през лятото?

Интересен факт е, че всеки човек притежава памет, която улавя индивидуалния аромат на хората, с които сме близки. Изследвания доказват, че жените често имат по-силно обоняние от мъжете. Може би точно заради това парфюмът е от съществено значение за първото впечатление, което ще оставите у дамата. Ако се замислим, когато един човек влиза в стаята, първо се усеща ароматът на парфюма му. От този гледна точка ароматът, който използвате, е първото впечатление за вас. Добре избраният парфюм може да бъде вашата визитна картичка, която да ви презентира пред дамите.

Общо взето всичко изброено дотук е само малка част от нещата, които ще нарисуват и оформят „визитната картичка за първо впечатление“. Оказва се, че разполагаме едва с няколко секунди, за да направим едно от най-сложните представяния. Неслучайно хората казват, че „няма да имаш втори шанс да направиш първо впечатление“.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.