Разликата между флирт и изневяра

флирт

Гледате мач в бар с приятели. (Като в старите времена, когато нямаше пандемия.) От съседната маса ви се усмихва симпатично момиче. Случайно се засичате в тоалетната, разменяте няколко шеговити флиртаджийски реплики, след което се разделяте.

Връщате се при момчетата и не след дълго се прибирате при гаджето. Има ли нещо притеснително в ситуацията? Само флирт ли беше това или е изневяра? Отговорите може и да ви изненадат.

Може и да не намирате нищо нередно в един приятелски разговор. За повечето хора общуването с друг привлекателен индивид не е повод за задълбочен размисъл – това е моментно забавление и нищо повече.

Но така ли мисли и вашият партньор? Има ли разлика между флирт и изневяра? Отговорът е “Да”, но не винаги. По своята същност флиртуването е да се държите сякаш сте привлечени от някого, но без сериозни намерения. От друга страна, изневярата е нарушаване на очаквана вярност във всякакъв смисъл.

Ние разполагаме с дефинициите за “флирт” и “изневяра”, но всеки ги тълкува различно. Разликата между двете действия е специфична за всеки човек. И докато за едни изневярата се състои в сексуалното предателство, то за други тя е дори отправен комплимент на непознато момиче, профил или съобщения с други хора в социалните мрежи.

Флиртът се различава от изневярата не само по начина, по който вие подхождате към ситуацията, но и по начина, по който тази ситуация влияе на половинката ви. Хубаво е границите да бъдат поставени още в началото на връзката, за да се избегнат неприятните моменти.

Един такъв разговор ще ви даде яснота за бъдещето на отношенията ви и дали изобщо има смисъл от тяхното задълбочаване. Ако мненията ви тотално се разминават и нито една от страните не е готова на компромиси, не си струва да се измъчвате един друг.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *