На една истинска неистина (by MadMan)

Както вече на всички ни е ясно, жените обичат да получават внимание. Разбира се, вниманието от „специалния мъж“ в живота им заема особено място.

Това обаче не спира всички останали мъже също да проявят интерес към вашето момиче. Тогава в ежедневието ви се появява един нов аксесоар – ревността.

Всъщност някои хора мислят, че ревността е неизбежно свързана с любовта и неминуемо е част от всяка връзка. Даже, вярвам, че и вие сте го чували, ревността била полезна и дори необходима за една връзка.


моногамията

И още по-странното – жените искали мъжете да ревнуват, защото така се чувствали повече обичани, повече харесвани. Заедно с това обаче те искат и вие да не поставяте условия, да не се карате и да им се доверявате напълно, т.е. да са свободни.

В такъв случай какво искат жените – ревнив или не? Този въпрос просто няма как да не обърка всеки мъж, особено ако вече са налични всички гореизброени условия.

Всъщност, когато жените казват, че искат мъжът да ги ревнува, те нямат предвид точно ревност. Ревността при мъжа, а и не само при мъжа, при всеки човек, е свързана с някаква вътрешна неувереност и слабост, психическо безпокойство от съмнение или страх от съперничество.

Със сигурност мога да кажа, че жените не очакват да виждат тези качества у мъжа до себе си. Точно заради това, когато става дума за желанието на жените да бъдат ревнувани, по-скоро се очаква нещо друго.


Обаче… какво точно? Да си представим, че дамата на сърцето ви се е приготвила да излиза с приятелки. Облякла е новата си черна рокля по тялото, обула е високите обувки. Старателно е нарисувала очната си линия и дори си е сложила онова любимо червило, което избягва да слага, когато е с вас, за да не ви изцапа.

Правилната реакция: Заставате зад нея, прегръщате я. Казвате ѝ, че е много красива и със сигурност ще привлече страшно много погледи. Целувате я нежно и я молите да ви се обади, когато пристигне, за да не се безпокоите. Може да вметнете някоя шега, например „Само да не те открадне някой, като те види колко си красива“ или просто да ѝ кажете, че сте късметлия, че точно вие сте мъжът до нея.

Така едновременно ще ѝ обърнете внимание и ще ѝ покажете, че забелязвате колко се е постарала за външния си вид. За всяка жена е важно да се чувства красива, особено в очите на мъжа до нея. С тези думи щеѝпокажете, че наистина я цените, притеснявате се за нея и далеч не сте безразличен, но ѝ имате доверие. Това е начинът да ѝ покажете, че нямате намерение да я дадете в ръцете на друг мъж, но и няма да направите истерична сценка, защото се е приготвила да излиза без вас.

семейни скандали

Грешна реакция: Поглеждате я строго и с нервен глас питате: „Защо си се облякла така? Къде ще ходиш? С кого ще излизаш?“. Или даже още по-зле: „Забрави да излизаш облечена по този начин. Просто няма как да стане. Кой знае при кого ще ходиш и какво ще правиш“.

Никоя жена, гарантирам ви, момчета, никоя жена не иска това. Никоя жена няма предвид това, когато казва, че иска мъжът до нея да я ревнува. С такава реакция е много възможно да създадете впечатление на параноичен ревнивец с проблеми с нервите и крайно ниска самооценка. Едно е да не искате никой да отнеме вашето момиче, съвсем различно – да нямате доверие на половинката си и да я ограничавате по този начин. В този случай не само ще развалите настроението на вашето момиче, а и ще го накарате да се чувства потисната. Такъв тип ревност със сигурност е нежелана от вашата половинка.

В крайна сметка отговорът на въпроса „Ревнив или не?“ е следният: Загрижен и небезразличен, но не параноичен и обсебващ. Накратко – пак объркано, ама не чак толкова.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *