разговор

На първо място държа да отбележа, че качественият разговор се случва само тогава, когато всички участници искат той да е такъв. В противен случай различните страни ще се чувстват недоразбрани и объркани.

За да не се прекъсва същественият разговор, уважението трябва да е на едно от челните места. Ако го няма, темата може да се превърне в неприятен спор. Изслушвай всяко мнение, дори и да не си съгласен с някои от тях. Приеми ги, а след това изкажи и своето.

При активен социален живот, често изпадаме в ситуацията на празните приказки. Кухите разговори са удобни сред непознати, които едва ли ще срещнеш втори път, но когато празнотата се пренесе в приближения ти кръг, отношенията стават тегави.


Защо ни е трудно да изслушваме жените?

Това може да се избегне с няколко лесни подсказки, които ще откриеш тук!

Винаги, когато усетиш липсата на смисъл в разговора, можеш да смениш темата, като зададеш интересен въпрос. Ето и няколко примера:

  • Ако можеше да постигнеш нещо на 100%, да го направиш по перфектен начин, то какво би направил?
  • Кое беше последното позитивно нещо, което ти направи впечатление?
  • Ако можеше да вечеряш с една личност, без значение жива или мъртва, с кого би вечерял?
  • Ако разбереш, че утре е последният ти ден, как би го прекарал?
  • Кога последно изпробва нещо ново?
  • Какво те кара да губиш представа за времето?
  • Кое е най-значителното нещо, което ти предстои тази седмица?

За качествения разговор е нужно време. Не можеш да започнеш такъв от първата секунда на срещата ви. В началото най-често се обсъждат ежедневните житейски проблеми, интересните събития, случили се след последното ви излизане, а при повечето хора се стига и до клюки.

В последствие можете да навлезете в океана от дълбоки мисли с помощта на въпросите от по-горе и да потънете в дълбоки разговори.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.