Татус

В последно време татуировките не просто станаха модерни, ами се превърнаха в неизбежен „аксесоар“ в живота на малки и големи.

Преди години единствено хората, които са били съдени и са лежали в затвора, са се татуирали – с цел изразяване на мнение или бунт срещу системата. Виждали сме мнозина татуировки на лицата на затворници или обидни думи по гърбовете им.

Това обаче се промени! С навлизането на множество нови трендове, татусите станаха изключително модерни и в момента е по-трудно да посочиш някого без рисунка или надпис, отколкото обратното.


Татус

Лошото е, че има ужасно много банални татуировки, които често хората си правят без да влагат мисъл в това какво всъщност значат те. Да вземем за пример розата – символ на любовта и страстта. Дали това се знае от всеки, който я има нарисувана някъде по тялото си?

Или японските татуси – всеки си има собствено специално значение – било то изображение с чертите от характера на човека, лични вярвания и стремежи, богове и т.н. А честно да си признаем, попадали сме на доста рисунки в тези мотиви, които са безсмислени и направени просто защото изглеждат ефектни.

Но все пак ние решаваме какво да имаме по тялото си, така че не е нужно татуировката да има някакво значение, стига да ни се харесва…


Напоследък се сблъскваме и с „мачинг татусите“ за приятелство, връзка, семейство. Със сигурност имате познати или сте виждали известни личности, които татуират имената на половинките си, датата на раждане на детето си, символ, свързващ ги с най-добрия им приятел.

Някои хора смятат това за готино, други пък за обвързващо и за пълна лудост. Не съществува официална статистика за хората, предприели това дръзко решение, но множество онлайн дискусии показват, че всъщност не са никак малко, убедени, че това е начин на изразяване на „голямата любов“.

Да, обаче сме в грешка. Японско проклятие гласи, че перманентното поставяне на името на половинката върху тялото задължително води до провалена връзка. Тази традиция на показване на чувствата датира именно оттам, още през XVIII век куртизанките надписвали ръцете си с името на любимия си.

Татус

Вярно е, че поверието не е „взело жертви“ като Виктория и Дейвид Бекъм, но самата Анджелина Джоли в свои интервюта е заявявала – „Никога няма да бъда достатъчно глупава, за да си татуирам името на мъж отново“.

Може би тази идея с татусите за любов е по-сладка мисъл за женската половина, но сме длъжни да предупредим и вас мъже – замислете се дали сте готови да се бележите за цял живот с името на половинката си, или с датата от вашата годишнина, или дори с някой безобиден знак на ключе или катинарче. Не забравяйте, че обичта може да се доказва ежедневно с действия, а не чрез рисунки. Не е нужно това да бъде знакът на вашата връзка.

Въпреки това много хора го правят и дори и след това да се разделят с любимата, запазват татуировката като символ на щастливия си период тогава. Други пък веднага отиват и я заличават с лазер, или правят по-голям татус отгоре. Но ако не сте обмислили добре тази стъпка, по-полезно ще ви бъде да не давате излишни пари за такова временно удовлетворение.


Ако половинката ви е настоятелна, опитайте се да я разубедите. Все пак трябва да мислим рационално – обстоятелствата в живота лесно могат да ни разделят с човека, с когото си мислим, че ще прекараме остатъка от дните си.

Ако пък сте сигурни в това, че няма да съжалявате после – направете го! Не е лошо човек да се учи на това да поема отговорности за себе си и след това да си носи последствията. Дали татусът с половинката е добра идея или бедствие, можете да прецените единствено самите вие, дори и любимата не трябва да влияе на това ваше решение.

Със сигурност ще познаете дали човек е за вас, ако реши да ви се разсърди, че не искате такава татуировка. Мастилото попива до живот във вашата кожа, оставя следа за вашите решения. Затова мислете добре, преди да си правите каквито и да е рисунки и надписи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.