Двойките, които се карат, остават заедно
Евтини самолетни билети

Един от вечните спорове по света е мъжът срещу жената. Кой от половете е по-успешен, кой е по-умен, кой е по-силен… И ако физически е ясно, то психически не е.

Дори и при влюбена двойка отново можем да видим, че има съревнование на основата на половете. Така е устроена човешката природа, за добро или лошо, винаги да иска да побеждава.

Фразата – „Когато фактите говорят, дори боговете мълчат“ е много вярна. Само сухите факти са безпристрастни и ще ни отговорят кой е по-, по-, най-.


Според проучване от 2018 година по повод Международния ден на жените и момичетата в науката от почти 15 млн. учени и инженери в ЕС 59% са мъже, а 41 на сто са жени. Поне такива са данните на Евростат.

Мъжете в частност са повече в производството (79%), докато в сектора на услугите ситуацията е по балансирана – 54 на сто мъже срещу 46% жени.

В четири страни членки на Евросъюза обаче мнозинството от учените и инженерите са жени, като на първо място се нарежда Литва с 57%. Второ място заемат България и Латвия, в които 52 на сто от учените са дами, а трета е Дания с 51%.

На обратния полюс с по-малко от една трета учени и инженери жени са Финландия, където те са 29%, Унгария – 30%, Люксембург – 31% и Германия с 33%.

семейни скандали

Според проучване на университета във Вашингтон мъжете взимат решения от 25% до 75% по-бързо от жените. Учените установяват това след проведен графичен експеримент.

Ако погледнем класацията за най-богатите хора в света през 2020 година, в първите 20 – 18 са мъже, 2 са жени.

Според проучване, проведено в САЩ, разлики в мъжкия и женския мозък се установяват още докато плодът е в утробата на майката. Става ясно, че женският и мъжкият мозък са организирани по различен начин, което води и до различното им функциониране.


Жените са многофункционални, докато мъжете се концентрират върху едно нещо. Жената може да говори по телефона, учи и мисли върху смисъла на живота, докато мъжът ще прави само едното.

Жените по-лесно учат езици, но по-трудно решават проблеми. Ако сравним речника на 3-годишно момче и момиче, то на момичето ще е много по-развит.

Мъжете са по-аналитични, имат по-голяма жажда за власт и са по-добри в решаването на проблемите. Жените се оставят на емоциите.

скандали

Всички тези факти са и причините на глобално ниво мъжете да са по-успешни в професиите си и по-богати от жените. Това е и причината мъжете да са управниците на света, а не жените…

Сър Уилям Джералд Голдинг, носител на Нобелова награда за литература през 1983 година е казал:

Аз мисля, че е глупаво жените да претендират, че са равни с мъжете. Те са много по-добри и винаги са били. Каквото и да дадеш на жената, тя ще го направи по-велико. Ако ѝ дадеш сперма, тя ще ти даде бебе. Ако ѝ дадеш къща, тя ще ти даде дом. Ако ѝ дадеш продукти, тя ще ти даде вечеря. Ако и дадеш усмивка, тя ще ти даде своето сърце. Тя подобрява всичко, което и дадеш.“

Обективно погледнато двата пола имат съвсем различни потребности и цели. И в това няма нищо лошо. Както във всяко друго нещо и в това има изключения. Има жени, има и мъже, които са с напълно различен профил от представения горе.

Но глобално и процентно погледнато мъжете са по-успешни от жените, но жените са основата на човешкия живот, а той е по-важен от всичките пари, власт и успехи.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.