Много често могат да се чуят мъжки мнения, в които се твърди, че предпочитат умни жени за връзка.

Това обаче май не е много вярно, тъй като калифорнийски психолози са стигнали до извода, че силният пол губи интерес към дамите, ако те се окажат по-умни от тях.

Разбира се, всяко правило си има и изключения, така че има мачовци, които си падат по грамотните и добре образовани представители на нежната половина.


Защо жените отказват цигарите по-трудно?

В началото всичко преминава добре. Умната жена получава нужните комплименти и е издигната на пиедестал. На по-късен етап господата обаче осъзнават, че умът на партньорката им, може да стане досаден и дори да застраши връзката им.

Ето защо, те започват да избягват интимната си половинка, а някои и изневеряват. В немалко случай мъжката психика таксува интелигентността на дамата като заплаха за него. Защо това е така, не може да се твърди с категоричност, но е факт.

Ако връзката е прясна, то тогава не се обръща прекалено голямо внимание на IQ на жената. С напредъка на времето обаче умните дами започват да стават по-малко привлекателни за силния пол. Много често самите жени, не разбират къде се крие проблемът, а той най-вероятно е свързан с мъжката психика, която в повечето случаи иска да доминира във всеки един житейски аспект.


При положение, че мъжът се почувства по-глупав от жената, той започва да страни от нея. Поне това се твърди в проучванията, за които споменахме в началото. Тук, разбира се, трябва да споменем, че това не се случва при всички, тъй като има кавалери поощряващи женския ум.

От мъжка гледна точка е по-добре дамата да бъде умна. По този начин не се налага да се вкарват много обяснения за щяло и нещяло. Освен това интелигентността при нежната половина може да се окаже верен помощник в живота на мачовците. Ако обаче чувствате някаква заплаха от прекалено много „акъл“, то тогава може би е по-разумно да потърсите скромно и по-глуповато момиче.

В началото на статията цитирахме източници от Тексаския университет и психолози в Калифорния. От този момент нататък, вие решавате каква жена ви трябва. Може би най-доброто решение е да се намери някакъв баланс, нито прекалено умна, нито твърде простовата. В края на публикацията ни искаме да пожелаем много щастливи мигове с любимите ви хора, здраве и неподправена любов.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.