Защо сексът след 30 г. е по-як?
Евтини самолетни билети

30. Когато бяхме малки, тази възраст, освен че ни плашеше, ни изглеждаше направо достолепна. Представяхме си, че като я достигнем, ще сме улегнали и любимите ни занимания ще са гледане на сапунени сериали, плетене на чорапи и вълнуващо затваряне на компоти.

Е, май не стана точно така, м? Оглеждайки се в света около нас, без колебание можем да потвърдим, че трийсет са новите двайсет. Сега свързваме тази възраст с пътешествия, кариера, семейство, стегнато и атлетично тяло, но не и с телевизор и заседнал начин на живот.

Свързваме я с още едно много важно нещо – сексът. А за него се твърди, че става още по-добър през това десетилетие от живота ни. Аргументите в полза на това твърдение са много, но ние ще ви дадем само 10. До останалите предлагаме да достигнете сами.

1. Достигаме сексуалния си пик около 30

Науката не може да реши категорично дали заради биологичен, психологически фактор, или може би комбинация от двете, но се твърди, че жените (например) достигат своя сексуален пик около 30. Имат повече желание за секс и по-често достигат до оргазъм. Дали е заради тиктакането на биологичния часовник, или просто вече познават по-добре тялото си, е без значение – ефектът е налице и науката не го оспорва.

2. Чувстваме се по-добре в кожата си

Когато си на двайсет, очакванията ти към теб самия и твоя партньор, често (и разбира се, не задължително винаги) са или прекалено приказни или твърде нереалистично порнографски. Когато обаче си на трийсет вече знаеш, че най-важното не са представите ти, а усещенато ти за теб и познаването на тялото ти, както и неговото приемане такова, каквото е към дадения момент.


3. Знаем кое ни харесва и кое – не

Не, че не можеш да го знаеш и по-рано, но трийсетте са моментът, в който си минал през доста ситуации (има се предвид в секса, естествено), но в същото време все още си в разцвета на силите си. Съответно, вече си наясно какво ти харесва, как ти харесва. Не се притесняваш да опитваш, а и вече си тествал някои нещица.

4. Не се срамуваме да си кажем

Когато си по-млад и неопитен, много често сексуалното приключение завършва с поне един неудовлетворен, който по една или друга причина не е посмял да си признае. Е, когато вече си на трийсет, никак не ти се иска да започнеш работния ден кисел и недоволен. Затова, срам не срам, по-добре е да си кажеш и още повече – да покажеш какво искаш. Understood?

Виж пълния списък с 10 причини сексът да е по-добър след 30
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.