облекло
Евтини самолетни билети

Като представител на женския пол, твърдя, че ни прави впечатление, когато мъжът знае как да се облича стилно.

Ще започна с най-важния съвет: твоят стил трябва да отговаря на личността ти. Чуждото мнение често повлиява на избора ни. Но! Дрехите, които носиш, трябва да ти харесват.

Сега да минем към съществената част. Ето няколко лесни трика, които ще ти помогнат в избора на облекло.


облекло

1. Функционалност

Преди да започнеш с избора, провери прогнозата за времето. Няма да ти е комфортно с палто, ако навън е 30°С. През пролетта и есента най-удобни са комбинациите от няколко слоя дрехи (например: яке, риза и тениска). Времето през тези сезони е променливо и разновидността в облеклото, ще ти е от полза.

2. Размер и форма

Сблъсъкът с размера е неизбежен. Ако се чудиш дали дадена риза ти става, провери ръба, лежащ на рамото. Той не трябва да се спуска надолу по ръката.

Панталоните трябва да ти стават без помощта на колан… и без да увисват, така че да ти се вижда бельото.

Спрямо формата на тялото и височината ти, определени дрехи може да не ти стоят добре, дори когато са правилният размер. С изпробването на различни модели, ще откриеш кои изтъкват чертите ти и кои – не.


3. Мистерията с цветовете

Ако не знаеш на кой цвят да заложиш, неутралните (бял, черен, сив, тъмносин и кафеви нюанси) винаги са добър избор.

Искаш да поразчупиш шарките в гардероба си? Използвай трицветната комбинация: от три цвята, два трябва да са неутрални (например: черен панталон, бяла тениска и жълто яке).

Ако си достатъчно уверен, можеш да комбинираш дрехи и в повече от три цвята. Тогава заложи отново на двата базови цвята от предното уравнение и добави към тях комбинация от трети и четвърти. За помощ можеш да се обърнеш към която и да е цветова диаграма. След като я откриеш следвай тези стъпки:

  • Откриваш небазовия цвят, който си избрал.
  • Проследяваш кой е срещуположния му.
  • Избираш дреха в дадения нюанс.

Пример: ако си с черен панталон, бяла тениска и жълто яке, обувките ти могат да са сини.

4. Материя

Материята прави дрехата удобна (или не) и ако се комбинират правилно, различните видове превръщат стила ти в по-изтънчен. Избягвай да се обличаш изцяло в една и съща тъкан (например: дънки, риза с дънков принт и дънково яке).

Изборът на правилна материя зависи от дейността, която ще извършваш. Ако ще спортуваш, избягвай изкуствените платове и се насочи към памучните изделия. Ако ти предстои разходка под дъжда, велурените обувки не са добър избор…


5. Аксесоари

Не са задължителни, но комбинирани правилно добавят това, което не знаеш, че ти липсва. Заложи на класиката – часовник и очила. Когато металът на очилата е същият като този на часовника, комбинацията става още по-пленителна.

Ако си по-смел, можеш да заложиш и на шапки, бандани, шалове, чанти, ръкавици, гривни, верижки, пръстени, дори и обеци. Достатъчно е само да не прекаляваш. Много аксесоари наведнъж превръщат вида в претруфен и вниманието пада върху количеството неща по теб, а не върху цялостната комбинация.

С времето ще откриеш какво ти харесва, кои цветове и форми подчертават кожата и очите ти и кои материи са удобни и лесни за поддръжка. Най-същественото е да изразяваш себе си.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.