Започва сезонът на конспирациите

Премиерата на поредицата „Тайните на Бермудския триъгълник“ на 10 януари от 22:00 часа ще сложи началото на „Сезонът на конспирациите“ по Viasat History.

Сред заглавията са и „Кацането на Луната: Най-голямата измама?“, „Денят, в който Кенеди умря“, „Денят, в който Хитлер умря“ и още…

Седмица по-късно пък започва рубриката „Мистериите на Втората световна война“, част от която е и премиерата на „Съпротива в Маутхаузен“ – на 27 януари от 22:55 часа.


Рубрика: Сезон на конспирациите
Всеки делничен ден от 10 януари в 22:00 ч.

Истина ли е това, в което ни учат да вярваме, дали всичко се основава на доказана наука – или има природни чудеса и феномени, които не можем да разберем – и дали съвпаденията са наистина съвпадения, или част от много по-голяма мрежа от конспирации? С премиерата на „Тайните на Бермудския триъгълник“ започва сезон, който има за цел да отговори на тези въпроси, като изследва по-дълбоко от всякога някои от най-големите конспирации на миналия век.


Тайните на бермудския триъгълник
Премиера всеки делничен ден от 10 януари в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Secrets of the Bermuda Triangle

Търсим истината за една от най-известните загадки в света – зоната в Атлантическия океан, известна като „Бермудски триъгълник“, където редица кораби и самолети са изчезнали безследно. В продължение на три епизода водещите Рик Едуардс и Ортис Дели посещават експерти от институции от световна класа от двете страни на Атлантическия океан, за да проучат научните обяснения за някои от най-прословутите и озадачаващи истории за Триъгълника.

Рубрика: Мистериите на Втората световна война
Всеки делничен ден от 17 януари в 23:00 ч.
и всяка събота и неделя в 22:00 ч. от 23 януари

Селекция от най-сензационните, невероятни и тайнствени истории от най-големия конфликт в човешката история. Вижте до какви невероятни крайности са стигали Хитлер и нацистите в стремежа си да постигнат предимство във войната – от възкресяване на изчезнали чудовища и откриване на легендарни религиозни артефакти до експериментиране със свръхестественото и създаване на супероръжие, което да покоси враговете им и да им даде върховна власт.


Съпротива в Маутхаузен
Четвъртък 27 януари в 22:55 ч.

Започва сезонът на конспирациите

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Resistance at Mauthausen
Година: 2021

200 000 депортирани – един трудов лагер на смъртта. В този ад шепа мъже постигат невъзможното: да откраднат и тайно да измъкнат 2000 снимки, така че един ден да има доказателства срещу техните мъчители. През 1944 г. настъпва поражението на Третия райх и заповедите от Берлин са недвусмислени: никой не трябва да знае какво наистина е ставало в концентрационните и трудовите лагери. От Варшава до Прага, от Хамбург до Виена, стотици хиляди доклади, досиета и снимки във всяка канцелария се превръщат в пепел; някои от последните оцелели в лагерите биват убити, но нацистите не успяват напълно да скрият престъпленията си. В продължение на пет години в концлагера Маутхаузен една шепа мъже правят много повече от това само да оцеляват – те открадват доказателства за военни престъпления, скриват ги и дори успяват да ги изнесат от концлагера, извън обсега на СС. Благодарение на тях до днес са оцелели 2000 снимки от концлагера Маутхаузен.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.