киселините
Евтини самолетни билети

Това често срещано състояние се предизвиква от стомашни киселини, които се движат нагоре в хранопровода и причиняват това неприятно усещане за парене в областта на гърдите.

Разбира се, киселинният рефлукс може да се лекува с лекарства, но има и някои прости промени в начина на живот, които можете да направите, за да го облекчите и дори да предотвратите.

От Bright Side съставиха полезен списък със съвети, събрали 6 ценни идеи как без медикаменти да се справите с киселините.


Яжте зрял банан

Освен че подобряват нивата на кръвната ви захар и ви помагат да държите теглото си под контрол, бананите могат да предложат бързо облекчение от болезнените киселини. Тъй като са с високо съдържание на калий, бананите могат да покрият стомашната лигавица и да помогнат за облекчаване и предотвратяване на неприятни симптоми на киселинен рефлукс.

Носете широки дрехи

Ако страдате от киселини, по-добре е да се откажете от тесните си дрехи и да изберете по-свободни, по-удобни дрехи. Всеки вид облекло, което притиска корема ви и оказва натиск върху коремната ви област, може да влоши симптомите на киселинен рефлукс.

Регулирайте позицията си за сън

Всички предпочитаме определени пози за сън, но ако сте склонни към киселини, трябва да промените някои от навиците си в името на здравето си. Ако сте свикнали да спите на дясната си страна, това всъщност може да е една от причините да изпитвате досадни киселини. Спането на дясната страна отпуска мускула, който свързва стомаха и хранопровода и трябва да защитава от рефлукс. Опитайте се да спите на лявата си страна, тъй като е доказано, че тази поза намалява киселините.


Дъвчете дъвка без захар

Дъвката увеличава производството на слюнка и ви кара да преглъщате повече. По този начин балансира киселинността в устата ви и помага да се изчисти много по-бързо.

Не яжте бързо

Когато сте гладни, е напълно разбираемо, че искате да хапнете нещо възможно най-скоро, но прибързаното хранене всъщност може да предизвика киселини. Хората, които ядат бързо, са по-склонни да страдат от рефлукс и е по-добре да си дадете достатъчно време, за да дъвчете и преглъщате храната си.

Избягвайте бягането и вдигането на тежести

Да сте физически активни е едно от най-добрите неща, които можете да направите за здравето си, но ако сте склонни към киселини, трябва да бъдете по-внимателни при избора на типа тренировка, която правите. Упражненията с голямо въздействие като бягане, вдигане на тежести или колоездене, всъщност могат да намалят притока на кръв към стомашно-чревната ви област и да влошат симптомите на рефлукс.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.