инфаркт
Евтини самолетни билети

Нашите тела излъчват сигнали, които ни предупреждават за наличието на здравословен проблем.

В повечето случаи ние не обръщаме внимание на това и продължаваме да живеем по старо му.

Изключително важно е обаче човек да може да разпознае телесните предупреждения. Затова днес ще ви запознаем с част от сигналите, които не бива да пренебрегвате. А ако усещате някой от тях, добре е да посетите лекар.


Проблеми със слуха на мъже с диабет

При положение, че имате проблеми със слуха, то те могат да бъдат съпроводени и от захарна болест. Диабетиците под 60 години могат да спрат да чуват напълно и за това се препоръчва редовно следене на работата на сетивата от специалист. Според лекарите високата кръвна захар уврежда ушните кръвоносни съдове.

Разбира се, непременно трябва да се уверите, че проблемите със слуха не идват от ушна кал, тъй като тя често може да става причина за притъпен слух и дори пълната му загуба. В този ред на мисли, прегледът при лекар е задължителен

Как да се отървете от лошия дъх?

Пародонтоза и лош дъх сигнал за импотентност

Пародонтозата и лошият дъх пък могат да говорят за наличие на еректилна дисфункция. Хората, които не мият зъбите си редовно и не правят профилактични прегледи при стоматолога, са застрашени от това да не могат да постигнат ерекция, което е истински тормоз за мъжката половина от човечеството.

Тук е важно да напишем, че ако еректилната дисфункция е станала факт, е добре да се насочите към уролог, който ще ви прегледа и ще ви назначи съответното медикаментозно лечение, за да можете да продължите половия си живот, без да имате проблеми.


Състаряването може да е знак за сърдечни проблеми

Датски експерти от Копенхаген пък споделят, че ако изглеждате по-възрастни отколкото реално сте, е добре да внимавате със сърцето. Мъжете и жените, при които има ранна поява на бели косми, косопад или завишен холестерол попадат в опасната група подлежаща на сърдечни заболявания. След навършване на 35 години се повишава рискът от инфаркт с 57%.

Не бързайте обаче да се притеснявате, преди да направите консултация с медик, тъй като състаряването може да е нормален процес на вашето развитие и не е задължително да се свързва със сърцето и функциите му.

плешивци

За какво подсказва косопадът?

Направете си изследвания и ако имате проблеми с косата. Последните могат да са симптом на заболяване на щитовидната жлеза, така че не подценявайте този доказан факт. Увеличените или намалени функции на щитовидната жлеза предизвикват отслабване на косъма и косопад.

В обобщение

Това са най-общите сигнали на вашето тяло, но има и много други, които биха могли да представляват заплаха за вас. Когато тялото ви извършва нещо нехарактерно за него, то първото нещо, което е желателно да направите, е консултация с вашия лекар, който ще ви подложи на съответните изследвания, за да установи дали има заплаха за здравето ви или не.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.