домашни любимци

Домашните любимци са не само страхотна компания, но и са способни да направят невероятни неща за вашето добро психическо здраве.

Те усещат болестите, повишават мотивацията и физическата активност, разширяват социалните контакти и обичат безрезервно. Поради този факт собствениците на домашни любимци са по-здрави не само физически, но и психически.

Ако сме ви убедили, че имате нужда от същество, за което да се грижите, ще ви помогнем и с избора какво да бъде то.


  • За страдащите от тревожност и депресия, специалистите препоръчват кучетата. Те са отлични терапевти, интелигентни са, разбират добре хората и са изключително предани. Много добре разпознават емоциите на стопаните си и неслучайно ги определят като най-добрите приятели на човека.
  • За хора и особено деца, страдащи от аутизъм, най-добро влияние оказват котките. Те не вдигат шум, не осъществяват интензивен зрителен контакт и разбират физическите граници. Доказано е също, че котките облекчават чувството на стрес при хората с аутизъм.
  • Ако се опитвате да се справите с някаква психическа травма, доверете се на конете. Да, трудно е да ги отглеждате вкъщи, но при всяка удобна възможност, търсете контакт с тези животни. Конете носят спокойствие, а за общуването с тях е важно доверието и преодоляването на страховете.
  • За хората, страдащи от психическа нестабилност, депресия, нервност или тревожност, които не мога да си позволят да гледат куче, рибките са най-добрата алтернатива. Те нормализират нервната система. Наблюдаването им успокоява мозъчните вълни и понижава кръвното налягане. Ефектът е съизмерим с това, което се постига чрез хипноза и акупунктура.
  • Гризачите спомагат за борбата с комплексите. Неуверените в себе си, трябва да си вземат за отглеждане хамстери, мишки или зайци. Те са полезни за преодоляване на изолацията и комплексите и намаляват нивата на тревожност и агресия.

Преди да се сдобиете с домашен любимец, искаме да ви напомним, че това е голяма отговорност. Ако не сте сигурни, че ще можете да се справите с нея, по-добре не предприемайте такава крачка. Животните също имат чувства, те се привързват изключително бързо и силно към стопаните си и ако ги изоставите, това би ги съкрушило.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.