До бившия и следващия

Отне ми доста да си простя загубеното време. Отне ми много да повярвам, че заслужавам любов и да призная, че грешката е и моя.

За щастие това време не беше напразно изгубено и опознах себе си добре. Е, има какво още да се желае, но повече не бих казала „да“, когато душата ми крещи „не“ в истерия.

Скъпи мой бивш, бъди здрав и доколкото ти е възможно, щастлив. Щастието е споделена честност и радост.


Обичах те, но нещо не достигна. Сигурно са били именно честността и споделените радости. Добавяхме си допамин по различен начин. Нормално е, но не и за хора, които искат да споделят времето си и заедно да създадат семейство.

Всъщност това не е проблем. Проблемът е, че моите радости те караха да страдаш, както и обратното. Това е мъчение. Ценностната ни система е различна, а допирните ни точки бяха само в страстта и необходимостта от обич.

Всички се чувстваме недообичани, но това не ни дава право да изискваме тази обич като данък от хората, с които сме избрали да бъдем или за направените добрини към тях. Надявам се да ме разбираш правилно.

Цялото ми същество искаше да ти каже „стоп“, преди да изрече „мразя те“. Уви, нямах смелостта да спра ада навреме.

Предполагам си се чувствал по същия начин, затова нека приключим с това мъчение и непрестанни обвинения.

До бившия и следващия

Щастието е и в прошката. Много се объркахме. Опитвахме да продължим, но ставаше по-зле. Никои не е длъжен да те обгрижва и обича. Това трябва да е ясно, особено когато не получава същото от теб.

Желая ти цялото щастие на света, не от куртоазия, а защото не искам да съм причина за страдание. Егоистично е, знам, но ти също неведнъж постъпва много по-егоистично. Уморих се да се доказвам и да се досещам.

Изтрий от главата си доблестта на „благородната лъжа“. Ясно стана, че тази формула не работи. Просто бъди внимателен поне към хората, които ги е грижа за теб.

Не ставай властен, когато някой е нарушил усещането ти за мъжество, защото по този начин доказваш, че такова у теб няма. Не си избивай комплексите, преодолей ги. Възможно е. Бъди полезен, без да се биеш в гърдите за това.

Обичай, но не от нужда, а от пустата потребност да споделиш, че ги носиш тези чувства в душата си. Вярвам, че имаш такава. Бъди импулсивен, но умей да се овладяваш, защото вече не си маминото момче, а мъж, който би трябвало да осъзнава отговорността на това.

Не прекалявай с фитнеса, защото става грозно. Не се изпъквай, ставаш смешен. Научи се да чуваш, когато слушаш, както и да виждаш, когато гледаш. Научи се да взимаш и да даваш, без да си водиш сметка за това, защото, повярвай ми, математиката не ти е силна стана.


Освен това има неща, които не можеш да оцениш, а стойността им е по-висока, отколкото си мислиш. Научи се да благодариш и да се извиняваш. Спри да обвиняваш другите за несполуките си, те не те спъват умишлено, нито имат личен проблем с теб.

Забавлявай се, без да си център на внимание и да ангажираш околните с щастието си или липсата на такова. Бъди самодостатъчен, но допускай хора в личното си пространство. Прекрасно е да имаш истински приятели, които, ако са такива, понякога ще те критикуват.

Бъди благодарен. Обгради се с честни хора и съмишленици. Приеми, че невинаги си прав и определено не си центърът на света. Научи се да вярваш и да подаряваш радост, без да искаш нещо в замяна.

До бившия и следващия

Бъди вярващ реалист. Бъди щастлив! Аз ще бъда и не намирам причина разумен човек като теб да иска да попречи на това. Пожелавам ти да си по-емпатичен, по-уверен и честен пред себе си, позволи си да си колеблив, когато не си сигурен.

Когато се научиш да обичаш, пробвай пак, но с друга. На нея не ѝ обяснявай колко си ме обичал и колко зла и неблагодарна съм била. С това няма да ѝ направиш добро впечатление.

Избягвай фрази като: „Такъв съм“, по-добре го докажи. Празните думи са писнали на всички жени, а и на мъжете, предполагам. Вярно е, че жените се влюбват в това, което чуват, но обичат това, което виждат и усещат.

Жената не може да ти даде щастие, тя само ще удвои това, което носиш в себе си. Спри да се доказваш като тийнейджър, скоро децата ти ще станат на тази възраст, а ти си човекът, който трябва да вдъхва сигурност, за да усещат, че имат баща, а жената до теб, че има мъж, а не още едно дете.

Уважавай, за да бъдеш уважаван и не спирай да мечтаеш в мащаб. Радвай се на малките неща. Бъди добрият пример, който винаги си искал да бъдеш. Не бъди поредният.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.