Дни и нощи с Judas Priest

Един от основателите на култовата хеви метъл група Judas PriestКей Кей Даунинг – e готов да ви отведе зад кулисите на метъл индустрията!

На български език вече могат да бъдат открити „Дни и нощи с Judas Priest” – мемоарите на бившия китарист, написани в съавторство с журналиста Марк Еглинтън и разкриващи шокиращата изповед на хеви метъл „свещеника” за създаването на една от емблематичните банди в историята на твърдата музика.

В своите спомени Кей Кей Даунинг описва съперничеството, съдебните дела, скандалите, секса и наркотиците, насилието и най-вече свободата, които съпътстват пътя на групата. Откровен и обективен, той признава своите грешки, но и не спестява нищо нито на другите музиканти от бандата, нито на конкурентите от други групи като Iron Maiden.


От незабравите мемоари „Дни и нощи с Judas Priest” ще научите повече за постоянните скандали около групата, за влизането на Дейв Холанд в затвора, за едно съдебно дело, което едва не слага край на съществуването на бандата, за напускането на редица музиканти, за взаимните нападки, раздори и разбира се – за последвалите събирания.

Кей Кей Даунинг припомня създаването на специфичното хеви метъл звучене, на хеви метъл стила на обличане, на самата „идеология“ на твърдата музика.

В центъра на „Дни и нощи с Judas Priest” е не друго, а самата музика на свещениците – мощна, смела, мачкаща клишета и предразсъдъци, променяща светогледи и най-вече – заразяваща със свобода. Музика, натрупала своите грехове, но и защитник на надеждата.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.