Левски

На 24 май, рождения ден на ПФК „Левски“, Наско Сираков обяви, че до 10 дни ще има нов собственик. Не каза кой ще бъде той, освен че ще бъде чужденец. Чужденец или не, няма голямо значение. Спекулациите започнаха веднага. Американец, англичанин, Мъри Стоилов се връща… и много други. Сираков каза и още нещо, че „Левски“ ще има нов стадион.

Да се върнем малко назад. 2010 година бе последната, в която сините постигнаха някакъв успех, като влязоха в групите на Лига Европа и се представиха на солидно ниво. Оттогава изминаха 11 години, но нищо хубаво не се случи. За тези 11 години не веднъж се появяваше „нов собственик“, който строеше стадиони, купуваше „звезди“, строеше бази и вкарваше „Левски“ в Шампионска Лига. Само обещания и празни думи, но нищо изпълнено. Левски е потънал в заеми и дори не е в първата половина на Първа лига.

Наско Сираков е легенда на клуба, заслужава да му се има доверие. Той излезе и каза това, което имаше. Сега има два варианта.


Вариант едно

В „Левски“ идва нов собственик, започва строеж на стадион и „Левски“ отново започва да се бори за титлата и участие в ШЛ или ЛЕ. Но тук идва и нашата роля, ролята на феновете. Този път феновете на сините трябва да проявят търпение, не бива да очакваме, че този нов човек ще дойде и още следващия сезон „Левски“ ще бие всеки с по 3:0, а по-следващия сезон ще приеме „Реал Мадрид“ на новия си стадион.

„Ливърпул“ не бе ставал шампион 30 години, но феновете бяха на стадиона всеки мач. Дори когато Юрген Клоп пое отбора, му бяха нужни 5 години, за да ги направи шампиони. Българските фенове са нетърпеливи и това е недостатък. Ако искаме да стигнем европейските клубове, трябва да започнем да се държим като европейските фенове, включително и на трибуните…

Вариант две… вече сме го виждали

Ще дойде някой, ще постои малко и ще си тръгне, това ще е поредното голяма разочарование за сините фенове.

Този път нещата изглеждат различно, особено казани от човек като Наско Сираков. Да не забравяме, че той беше един от двамата „виновници“ за това „Левски“ да влезе в групите на ШЛ.

Ако все пак нищо не се промени, отново… ние трябва да продължим да подкрепяме клуба, защото подкрепата на любимия ти отбор е като брака: в добро и лошо, в болест и здраве.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *