Muse
Снимка: Nick Fancher
Евтини самолетни билети

Печелилата награди Grammy английска рок банда Muse ще издаде нетърпеливо очаквания си девети студиен албум “Will Of The People” на 26 август.

Will Of The People” е създаден в Лос Анджелис и Лондон и е повлиян от нарастващата несигурност и нестабилност по света. Пандемия, война в Европа, масивни протести и бунтове, въстания, колебание в западната демокрация, нарастващ авторитаризъм, горски пожари и природни бедствия и дестабилизацията на глобалния ред. Всичко това оформи „Will Of The People”.

Времената са тревожни и страшни за всички нас, когато Западната империя и естествения свят, който ни е поддържал, са наистина застрашени. Този албум е лична навигация през онези страхове и подготовки за предстоящото“, споделя вокалистът Мат Белами.


Заглавният трак на албума “Will Of The People” носи игрива провокация на дистопичен бляскав рокер, с невинност и чистота в носталгичните електронни текстури на “Verona”. От интуитивното вълнение в “Won’t Stand Down” дo индустриалните, гранитни рифове в “Kill Or Be Killed” или светкавичното темпо в “Euphoria”, албумът завършва с неистов финал на брутална откровеност в “We Are Fucking Fucked”.

За новия сингъл “Compliance” Белами казва: “Compliance“ е за подчинението пред авторитарните правила и успокояващи неистини, приемани в групите. Банди, правителства, демагози, алгоритми на социалните медии и религии ни съблазняват по време на уязвимост, създавайки произволни правила и изкривени идеи, с които да се съгласяваме. Продават ни удобни митове, казват ни, че само те могат да обяснят реалността, докато в същото време намаляват свободата ни, автономията и независимостта на мисълта.

Ние не просто сме принудени, ние сме скупчени, уплашени и приковани да произвеждаме ежедневна „2 минутна омраза“ срещу външна група по техен избор и да си затваряме очите за собствения си вътрешен глас на разума и състраданието. Те просто се нуждаят от нашето угодничество.”

Видеото към „Compliance” е вдъхновено от филма „Looper: Убиец във времето” и следва три деца, носещи маски, разрушаващи бъдещите себе си, за да избягат от дистопията и потискащия свят.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.