За да направите добро впечатление на първата среща ви трябват само 12 минути – това смятат психолозите.

И колкото и кратко да ви се струва това време, то е достатъчно, за да може другият да ви оцени, като обърне внимание на вашата усмивка, очи или тембъра на гласа ви. До тези изводи специалистите стигат след анкета до 2000 доброволци.

Сред най-неприятните фактори, които могат да се окажат фатални за първа среща са неприятният мирис на тялото (за 59% от анкетираните), като за повече от половината запитани, отвращение може да предизвика и лошият дъх на другия.


Понеже целта на първата среща е да направим възможно най-добро впечатление на другия, трябва да обърнем достатъчно внимание на приготовленията за вълнуващия момент. Има група от хора, които се отнасят изключително сериозно към това събитие.

Те се подготвят много сериозно – събират информация от социалните мрежи за човека, с когото ще се виждат, купуват си нови дрехи, сменят прическата или други подобни. Някои даже прибягват до диета (всяка 16-та жена и всеки 20-ти мъж).

Колкото по-добре се подготвите за първата среща, толкова по-голям шанс за добро представяне на нея имате, като не забравяйте да обърнете достатъчно внимание на хигиената си.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.