изневяра
Евтини самолетни билети

Предателството на любимия е тежък удар, който трудно се преодолява от повечето жени – те не са склонни да приемат подобна постъпка, да забравят, да простят. Затова и неведнъж изневерите са ставали повод за развод, за нещастие в семейството.

Според психолозите причините за мъжката изневяра се коренят във вроденото му желание за секс с различни жени, инстинкта за размножаване, високите нива на тестостерон и какво ли още не. Но да си признаем, подобни аргументи не са особено успокояващи.

Все пак сме хора, освен че трябва да се справяме с инстинктите си, трябва да се научим и да не се подаваме на мимолетните слабости, да не нараняваме чувствата на любимите ни същества. Особено, ако държим на човека до нас.


1. Липса на секс

Сексуалната неудовлетвореност е една от честите причини за мъжката изневяра. Можете да мамите себе си колкото искате като твърдите, че сексът не е приоритет във вашите взаимоотношения, а разбирателството, уважението, съпричастността, но фактите са си факти – мъжете имат нужда от секс.

Ярък и незабравим или леко банален, това остава на втори план. Ако съпругата по някаква причина избягва да прави любов с мъжа си и дори не прави опити да задоволи физическите му потребности, рано или късно той ще започне да търси удоволствие другаде.

10 причини за мъжката изневяра

2. Не се е налудувал

Точно така може да се обясни изневярата на мъжете, които още от млади са били твърде целенасочени – елитно образование, престижна работа, преследване на мечтите (дом, кола, вила на морето).

В стремежа си да постигнат идеалния живот, тези мъже просто са пропуснали да излизат с момичета, да се забавляват, да опознаят противоположния пол. Ранният брак при тях влошава още повече нещата. Често желанието за „мачовизъм“ при тези мъже се проявява на зряла възраст, когато са постигнали всичките си цели.

3. Скука

Когато един мъж е отегчен, той търси забавление. Възбуда, риск, усещане за новост – всички тези емоции завладяват, събуждат ловния инстинкт. А какво е ловец без плячка?! Често в такива ситуации самият процес на изневяра покачва адреналина, възбужда въображението.

За да предотвратите подобен сценарии, е необходимо да осигурите на мъжа си достатъчно количество положителни емоции. Когато двама съпрузи не скучаят един с друг, то и бракът им ще е щастлив.

Пълния списък с 10 причини за мъжката изневяра вижте в © 10-те най.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.