жена

На първо място нека изясним – не всички жени лъжат. Някои просто не се чувстват длъжни да споделят всичко с вас, защото са твърде самостоятелни, за да ви разказват всичко. Когато ви спестяват истината, тогава не е лъжа, тогава просто е личен неин свят, това, което наричаме лично пространство.

Когато обаче ви казва неистина, на мястото на истинските факти, тогава вече си е чиста лъжа. Ето някои издайнически дамски трикове, чрез които можете лесно да разберете дали жената до вас, майка ви, леля ви, сестра ви или… зъболекарката ви се опитват да ви преметнат.

На първо място не ви гледат в очите. Ако постоянно избягват погледа ви, обезателно има нещо, което скриват. Или са гузни, или им е неудобно да го признаят. Как да ги отпуснете да се разкрият? Ами по начало, ако ви нямат доверие, това трудно ще се промени. Но да кажем, че ако покажете загриженост и обич, имате известни шансове да пробиете.


Втора причина – избягват да се срещате. Ако не живеете заедно, със сигурност отлагат срещите си с вас в последния момент с интересно извинение. „Извинявай скъпи, баба ми скочи от тролея с шестте си патерици в пристъп на авантюризъм и ватмана не успял да и попречи да се приземи на плочките„. Да, ама нито с патерици може да се скача така лесно, нито тролея го кара ватман, нали? Да не ви ги пробутват на вас. Ако живеете заедно, тогава се прибира късно и избягва да се засичате или като завържете наболяла тема, отбягва ловко въпросите ви.

„Скъпа, какво стана с онези 100 лева за тока?“

„Скъпи, я виж колко е бяло пердето днес на лунна светлина“ (пердето по принцип е червено).

„Мили, шефката ме задържа до късно днес, за да обслужа един ВИП клиент, който е особено важен за фирмата (петък, 01:30 ч.).

Разговаряйте за проблема, а ако не се получи консенсус, че изобщо има проблем, то краят изглежда неизбежен.

Трети довод – започва да се заяжда за всяко нещо. Това често е признак за гузна съвест. Да нападнеш пръв, за да не бъдеш нападнат. Да атакуваш преди контраатака. Да изсипеш сол, за всеки случай, да не е безвкусно яденето. Вие питате „Скъпа, кой отнесе така задната врата?“ – „А, бе, ей животно, защо още не си ми казал какво прави на 31 февруари 2006 г.?“ Е, това е прекалено, нали?

Сигурно сте забелязали, че решението на всички тези проблемни ситуации е разговорът. Той е манна небесна, когато срещу вас стои интелигентен човек, който по начало използва за свое основно оръжие думите. Но за един посредствен събеседник това съвсем нищо не решава. Така че вместо да се ядосвате и да търсите невъзможен диалог, просто напуснете живота на този човек.

Нито вербалното, нито физическото насилие, като отговор на болката е решение. То само би съсипало доброто във вас, достойнството ви и би значело, че приемате, че вината е изцяло във вас. Да се въздържате от емоционални действие, обидни нарицателни и агресивни реакции е признак за високо ниво на емоционална интелигентност. Мъжество, характер и смелост също.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.