Кой е по-отговорен – ти или тя?

Как се променя животът, след като заживеем заедно?

На този въпрос няма единодушен отговор, нито някога ще има! Истината е, че мъжете винаги ще казват, че те са по-отговорни, а жените обратното…

Всъщност, ако трябва да бъдем честни, отговорността не опира до пола, а до човека и неговото възпитание и ценности.

Не можем да отречем обаче факта, че има неща и сфери, в които винаги единият е малко по-отговорен или внимателен.

колата

Например шофирането. Почти винаги мъжете са по-отговорни, когато става въпрос за кола. Пазят я повече, обичат си я повече. Нямат търпение да започнат шофьорските курсове и да вземат книжка и определено са по-мобилизирани, когато карат.

А ако вземем за пример готвенето, факт е, че има много добри мъже готвачи, но когато става въпрос за готвенето у дома, почти винаги жените поемат отговорност. Приготвят закуска, обяд и вечеря за цялото семейство.


По цял ден мислят какво да сготвят за вечеря, какво трябва да напазаруват, какви домакински потребности липсват… Определено в този аспект, жените са доста по-ангажирани.

А кой е по-добрият и отговорен във възпитанието на децата? Отговорът е равенство! Просто подходът е различен. Но в никакъв случай единият родител не е по-малко важен от другия или по-малко отговорен. Майката учи децата си на определени неща, а бащата – на други. Но те са заедно в това като екип.

Забавните разлики между мама и тате

Жените обръщат малко повече внимание за детайлите или на малките неща, което в някои случаи може да ги направи малко по-отговорни от мъжете. Но пък за други ситуации, в които мъжете отделят повече внимание – те изглеждат по-отговорните. Така че не бива да се съдим и да мерим кой е повече.

Войната на половете със сигурност няма да приключи никога, но това, което трябва да запомним е, че ние сме създадени да си помагаме и да се допълваме взаимно, без значение кой в кое е по-добър или отговорен!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *