Секс или електронни игри?

Секс или електронни игри?

Имаше време, когато младостта беше синоним на непринуден секс. За колежаните забиването на мацки наоколо обикновено вървеше ръка за ръка с първия вкус на живот далеч от дома.

Сега ново проучване установява, че времената се променят и това няма нищо общо с пандемията от коронавируса, пише БГНЕС. Изследователи от университета Рутгерс казват, че по-малко млади хора правят спонтанен секс.

Но какво движи това по-резервирано поведение, задава въпрос Study Finds. Отговорът е – по-малко пиене и повече видеоигри. Авторите на изследването добавят, че тенденцията е еднаква както при мъжете, така и при жените.

вкъщи

Друга голяма обществена промяна, която допринася за “оставането на сухо“, е фактът, че все повече хора живеят у дома. От 2007 до 2017 г. изследователите установяват, че броят на мъжете на възраст между 18 и 23 години, които правят небрежен секс през даден месец, е спаднал от 38 на 24 процента.

Най-големият фактор, движещ спада и при двата пола, изглежда е намаляването на консумацията на алкохол. Това важи особено за младите мъже. Изследването установява, че по-малкото пиене води до една трета от спада на сексуалната активност през тези десет години.

В същото време нарастването сред младите мъже на популярността на видеоигрите, обяснява 25 процента от промяната в поведението им. Екипът добавя, че увеличението на младите мъже, живеещи с родителите си, представлява малко над 10 процента от спада в случайния секс. Просто казано, изследователите казват, че младите възрастни „остават деца“ за по-дълги периоди от живота си.

„Младите хора приемат ролите на възрастни по-късно в живота си и зависят от родителите си за по-дълги периоди“, казва съавторът на изследването Лей Лей в университетско съобщение. „Намаляващата ангажираност към непринуден секс сред тази възрастова група може да е друг признак за забавен преход към зряла възраст.“

електронните игри

Изглежда, че репутацията на алкохола, водещ до секс, ще остане непокътната. Изследователите казват, че шансовете на младите мъже, които пият ежедневно, да правят непринуден секс, са близо 5,5 пъти по-големи от тези на мъжете, които не пият.

„Новото поколение млади хора стана по-индивидуално и по-малко социално в реалния живот, но по-ангажирано със социалните медии и мрежите за онлайн игри“, добавя Лей, асистент по социология в Рутгерс. „Промените в начина, по който младите хора се социализират, засягат възможността им да правят непринуден секс, който често служи като изпитание или репетиция за дългосрочни романтични връзки.“

Проучването установи, че липсата на пари не вреди на шанса за секс. Финансовата несигурност не оказва голямо влияние върху шансовете за небрежен секс. Нито пък увеличеното време, прекарано в гледане на телевизия.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *