къпането

Според статистиката всеки човек прекарва около година и половина от живота си в банята.

Но малко хора знаят, че има някои неща, които правим по неправилен начин, докато се къпем.

Вижте някои от най-известни грешки, които всеки допуска, когато си взема душ или вана.


гореща вана

Не си правим контрастни душове

Точно преди да приключите с къпането, облейте тялото и главата си със студена вода за 30 секунди. Това подсилва имунната ви система, а също така работи като антидепресант. Но не забравяйте, че ако решите да си направите контрастен душ непосредствено преди сън, може да доведе до безсъние.

Прекаляваме с къпането

Не забравяйте, че вземането на душ твърде често дразни и дехидратира кожата, тъй като водата отмива добрите бактерии. Това може да доведе до увеличаване на шансовете за кожна инфекция.

Забравяме да почистим душа

Ако използвате душ-кабина от дълго време, може да забележите плаката върху нея, която може да бъде опасна за вашето здраве. Учените установяват, че върху душ-главата може да има бактерии, които да причинят белодробни заболявания.


Не използваме правилно сапунерката

Ако имате сапунерка в банята си, уверете се, че водата се оттича от нея. В противен случай бактериите могат виреят точно върху сапуна ви.

Оставяме мокра самобръсначката

За да предотвратите размножаването на бактерии върху вашата самобръсначка, оставете я върху кърпа, за да изсъхне. Също така е важно редовно да сменяте острието.

Използваме една и съща кърпа твърде дълго

Не използвайте една и съща кърпа дълго време. Ако използвате кърпа, която не е напълно суха, е възможно по нея да има бактерии. Препоръчва се да използвате една кърпа не повече от 3 пъти.

– Източник: edna.bg


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.