Една пета от мъжете нямат близки приятели, сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания. Според допитването на YouGov, обхванало 2149 души, една трета от представителите на силния пол нямат най-добър приятел, пише в. „Daily Star“. 

Мъжете освен това по-слабо се интересуват от създаването на приятелства и за разлика от дамите само 44 процента споделят, че се чувстват самотни.

Представителите на силния пол са по-склонни да се сприятеляват с хора, срещнати в кръчмата или спортния клуб. Жените от друга страна по-често запазват приятелствата си от училище. 


„Дамите обикновено имат по-широки социални мрежи в сравнение с мъжете и отделят повече време на култивирането на съществуващите си приятелства и на запознанствата с нови хора. За повечето мъже ключови са приятелските връзки, формирани на работното място, което може да доведе до изолация след излизането в пенсия. Мъжете също така са по-склонни да живеят сами на по-късен етап от живота си“, отбелязват организаторите на кампанията „Да сложим край на самотата“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.