Tesla Roadster
Евтини самолетни билети

Електрическите автомобили Tesla предизвикаха голям интерес от страна на любителите на луксозните возила.

По план през 2021 г. трябваше да видим новият модел Roadster, за който обаче скоро не се е споменавало. Това навява феновете на мисълта, че е отложен.

Второто поколение на модела Tesla Roadster трябваше да надгради неговия предшественик, като притежава повече екстри и бързина – две малки задни седалки, много по-голям рейндж за шофиране и професионално ниво на изпълнение.


Илон Мъск разкриваше факти, които оставяха хора с отворена уста и засилваха още повече интереса на мъжете към този спортен автомобил, за който се надяваме слуховете да се окажат верни накрая.

Новият Roadster ще бъде продължение на моделите Tesla, когато най-накрая започне производството му. Той бе обявен за тази година, но след като не сме чули нищо за премиерата му, смятаме че е отложен евентуално за 2023 г. Замислено е именно името Roadster, прераждайки табелката на първата кола от 2008 г.

Слуховете са, че моделът ще бъде на цена около 200 000 долара и, разбира се, ще има лимитирана серия за любителите с 50 000 долара отгоре. Все още няма данни какво ще различава двата автомобила, освен това, че ще бъдат направени само 1000 модела от серията. Ако в България има колекционери и фенове на автомобилите на Илон Мъск, започвайте да спестявате парите си отсега.

Tesla Roadster

Създателят на електрическите автомобили Tesla погъделичка интереса на феновете още през 2017 г., когато шокира всички с изявлението си за новия модел – почти 100 км/ч за 1,9 секунди, развиване на максимална скорост повече от 400 км/ч и изминаване на 400 метра за 8,8 секунди. Ако не се изпълнят такива величествени обещания, със сигурност ще има разочаровани фенове.

Новият модел все още е само нахвърлена концепция и както знаем доста ще се промени, докато да започне продукцията му, но тайните, разкрити засега, са това, че ще включва премахващ се стъклен покрив, който да се прибира в багажника, ще има четири седалки, но задните изглеждат твърде малки, за да поберат възрастен човек.

Говори се за тъчскрийн екран, който ще излиза от предното табло и предполагаме, че ще предоставя WiFi заедно с приложения като Netflix, YouTube, Hulu, забавляващи собствениците, докато зареждат. Очаква се и емблематичният за Tesla минималистичен дизайн.

Доколкото ни е известно батерията му ще е пригодена за разстояния над 950 км, но се предполага, че това е с лека употреба на превозното средство.

Като цяло вълненията за този автомобил са големи и дори и аз като жена нямам търпение са разбера следващото попълнение в семейството на Мъск. Интересен факт, който може би не всеки е забелязал, е креативността на създателя да измисли различните модели по такъв начин, че накрая да се получи думичката “SEXY”.

Бъдещето на света са именно електрическите автомобили, така че, ако все още не знаете нищо за тях, време е да започнете да се интересувате.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.