Пускат 120 електрически скутера за споделено пътуване в София
Евтини самолетни билети

Нови 120 електрически скутера стават част от споделеното пътуване през новия мотосезон в София. Половината от тях могат да бъдат наемани в столицата още от тази седмица, а останалите ще бъдат налични до месец май.

Още тази година се очаква услугата да стартира и в Пловдив, а след това поетапно и в други градове в страната.

Наемането става бързо и лесно през мобилно приложение, като за регистрацията са необходими минимална възраст от 18 години, шофьорска книжка за Категория “АМ” (покрива се от стандартното свидетелство за управление на автомобил Категория “B”) и активна банкова карта.


Те могат да се управляват от правоспособните водачи навсякъде в София, като сесията трябва да започне и да приключи в зоната, която обхваща широкия център и редица столични квартали. Скутерите са оборудвани със задължителни каски и GPS системи.

Сравнителен ценови анализ на пазара на транспортни услуги в столицата показва, че в момента услугата е с най-доброто съотношение между скорост на придвижване и цена. Тя се заплаща на база време на ползване, като за една минута движение цената е 0,39 лeвa, а за престой – 0,09 лева. Не начислява първоначална такса.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.