Boлга
Евтини самолетни билети

Ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров направи интересно изявление пред руските медии.

По време на Международния икономически форум в Санкт Петербург той заяви, че според него, след Москвич, в Русия могат да се възродят и да започне производството и на други исторически марки руски автомобили.

Няма никакви други подробности и по-конкретна информация, но идеята витае във въздуха – след като е започнала работа по Москвич, какво пречи да започне производство и на Волга.


Съвсем друг е въпросът какъв точно модел ще е новата Волга и кой ще го произвежда. Това явно няма да е руският автомобилен завод ГАЗ.

Може би бъдещите Волги и Победи ще се произвеждат в московския завод, който преди няколко месеца принадлежеше на френската Renault. Засега всички само се питат.


Да напомним, че в средата на месец май правителството на Русия купи всички активи на АвгоВАЗ и Renault с цел възраждане.

Именно тогава кметът на Москва Сергей Собянин официално съобщи пред медиите, че в руския завод на Renault сега ще бъде възродено производството на популярната в миналото марка автомобили Москвич. Собянин каза още, че в перспектива те ще станат електромобили.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.