Stranger Things
Евтини самолетни билети

Трудно е, ако си фен на научната фантастика и хорърите, да си пропуснал сериала „Stranger Things”. Свят, в който ще искаш да се потопиш от момента на премиерата му през 2016 г.

Американската продукция на братя Дафър определено взима превес над много от вече съществуващите фентъзи измислици, излъчващи се в Netflix и HBO. История за детското приятелство между четири момчета – Уил, Майк, Дъстин и Лукас – на пръв поглед малко смешна, като се има предвид факта, че те са само на 12, но погледната отблизо поучаваща, интересна и изпълнена с неочаквани обрати, свързани с взимането на животоспасяващи решения.

Действието се развива в малкия град Хокинс, Индиана, през далечната 1983 г. Епизодите те прехвърлят в миналото, когато не е имало телефони, таблети и компютри, когато забавлението е било свързано с това да тичаш в парка или да играеш „Подземия и дракони“ в мазето на най-добрия си приятел (популярна настолна игра в Америка).


Точно по този начин се запознаваме с нашите четирима главни герои, момчета на ранна детска възраст, които се интересуват от игри, игри и пак игри. Докато обаче нещо странно не разтърсва така игривото им ежедневие – Уил Байърс изчезва на път за вкъщи. За всички звучи странно, гражданите са в шок, защото се познават до последния корен от родословното си дърво.

Разбира се, хората от града започват да търсят Уил в гората, включително и Майк, Лукас и Дъстин, нищо, че им е забранено. Но една вечер, вместо да открият приятеля си, те попадат на нещо неочаквано – странно момиче, което дори прилича на момче, защото е с обръсната коса. Когато я питат за името ѝ, тя показва числото единадесет татуирано на ръката си. Така момчетата я кръщават Ел. Майкъл изпитва нещо невероятно при първата си среща с нея и я скрива в мазето на къщата си.


И оттук започва приключението на едните наши главни герои. О, да, сериалът не е просто с главен герой и второстепенни персонажи, сценаристите са се постарали да направят „звездна“ историята на почти всяко едно действащо лице. Да се чудиш чак на кого да симпатизираш и за кого по-напред да се тревожиш! Джим Хопър – шерифът на града, Джойс Байърс – майката на Уил, Джонатан Байърс – големият брат на Уил, Нанси Милър – сестрата на Майкъл, Стийв Харингтън – гаджето на Нанси.

Поредицата от странни събития, случващи се в Хокинс, водят до неочаквани и свръхестествени приключения за всички. Главните ни герои откриват неща, невиждани от човечеството досега. Ел започва постепенно да разкрива странните си суперсили и частици от живота си, докато Майк неусетно разбира, че тя е по-специална от другите момичета.

История за това как приятелите са и твоето голямо семейство. Как една майка в опити да помогне на изчезналото си дете е готова да пожертва репутацията си, работата си, та дори и психиката си. Как един шериф, който по принцип неглижира всичко в живота си, е готов да помогне на далечна негова позната, само като се доверява на историите и. Как малки момченца са готови на всяка цена да открият приятеля си, дори ако се налага да умрат заради това. Как едно непознато момиче е готово да се бори рамо до рамо с тях срещу злото. Сериал, изпълнен с неочаквани обрати и всеки от сезоните свършващ с неочакван край.

Разкрих части от първи сезон и вече спечелих вниманието ви и съм сигурна, че ще си откраднете от свободното време с един епизод. А почакайте само да видите как се развиват втори и трети. Среща с изгубена майка, която е била считана за мъртва, случайно запознанство между две сестри, обрати в живота на семейство Байърс, влюбването на двама от героите в едно и също момиче? Ако всичко това е привлякло вниманието ви, успешно съм изпълнила задачата си да ви препоръчам сериала “Stranger Things”. Особено пък ако имате и интерес към тайните операции на Русия срещу Америка и ви е любопитно да ги видите, пречупени през призмата на свръхестественото.

Всички фенове с нетърпение очакваме четвърти сезон, който се надяваме до края на 2021г. да можем да гледаме. Ще се присъединиш ли към чакането?
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.