UEFA EURO 2020

Броени дни ни делят от датата 11 юни 2021 г. Датата, на която стартира Европейското първенство по футбол! С какво ще е по-различно UEFA EURO 2020™?

Повече от година чакане

Евро 2021 е всъщност 2020. На 17 март 2020 г. УЕФА взе решение да отмени първенството с една година, поради пандемията от Ковид-19. Освен него бяха спрени и всички други футболни мачове, а по-късно бе отменена и Олимпиадата. Всички футболни фенове са зажаднели за футбол и това прави UEFA EURO 2020™ много по-специално, но има и още една причина.

60-тият рожден ден на Европейското първенство

Тази година ще бъде отбелязан рожденият ден на първенството, въпреки че то навърши 60 години миналата година. Това е причината тази година мачовете да се проведат в 11 различни държави, които са: Азербайджан, Англия, Германия, Дания, Испания, Италия, Нидерландия, Румъния, Русия, Унгария и Шотландия. Това ще даде възможност на много повече фенове да се насладят на магията, а както се изрази Мишел Платини е много „романтично“.


Участници

24 държави ще се борят да се нарекат „Европейски шампион“. Белгия, Италия, Русия, Полша, Украйна, Испания, Турция, Франция, Англия, Чехия, Финландия, Швеция, Хърватия, Австрия, Нидерландия, Германия, Португалия, Швейцария, Дания, Уелс, Унгария, Словакия, Шотландия и Северна Македония ще радват феновете на футбола в продължение на цял месец.

Фаворити

Три отбора са основните фаворити на предстоящото първенство. Това са Англия, Франция и Белгия. На Световното първенство през 2018 г. англичаните показаха своя огромен потенциал, а през последните години още повече подобриха играта си и с това се превръщат в основния фаворит. Тимът на Белгия не остава по-назад, но за разлика от Англия, след 2018 г. те не успяха да надградят, както го направиха англичаните. След тях идва и световния шампион Франция.

Разбира се, не винаги фаворитите печелят. Последното издание на турнира ни го показа, след като отборът на Португалия успя да вдигне титлата. Германия, Италия, Испания и Ниерландия също се нареждат на опашката за трофея, а кой знае може и да имаме голяма изненада.

Броени дни остават до началото. Начало, което закъсня с една година. Година, която бе една от най-странните, неочаквани, трудни и куп други определения. Футболът е магия. Магия, която не всеки владее и не всеки разбира. Но магия, която е способна да омагьоса всеки. След изминалата година всеки от нас има нужда от малко магия в живота си.

UEFA EURO 2020™ трябваше да е празник по случай 60-тия си рожден ден. Е, няма да е за 60-тия, а за 61-вия. Плановете се променят и в повечето случай за по-добро. UEFA EURO 2020™ има възможност да се превърне в „най-романтичното“ първенство и да се превърне в празник за началото на края на пандемията, която повлия на всички нас.

Много мина, малко остана, до най-чаканото начало.
Време е за футбол!
Време е магията да започне!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *