Какво искат да чуят жените?

Излизате с любимата жена на вечеря в ресторант. Планирали сте тази вечер, така че всичко да е идеално. Вино и нещо вкусно за хапване.

Изведнъж по средата на вечеряте чувате въпроса „Тази рокля май не е много хубава, а?“. Това изобщо не ви смущава. Перфектно знаете правилния отговор – „Това са глупости. Роклята е много хубава“.

Продължавате си вечерята и се наслаждавате на виното. „Но на мен май не ми стои добре“. Отново въпрос от нежната ви половинка. След първия въпрос, този определено малко се заиграва с раздразнението ви, но все пак отговаряте спокойно – „Това не е така“. „А как е?“ Получавате веднага следващ въпрос като отговор на вашия.


Стискате зъби, за да не провалите вечерта – „Роклята ти стои добре“. Следва мълчание. Мълчание и от двете страни. Тъкмо мислите, че всичко вече е наред и чувате вече прошепнато и почти разплакано „Но ти не мислиш, че аз съм красива с нея…“

Оттук нататък всички обяснения, че това, което сте казали означава, че дамата ви е красива, са напълно излишни. Никой няма дори да ги чуе, независимо от таланта ви за убеждаване. В главата на вашата половинка цяла вечер ще се върти това, че вие не я смятате за красива в тази рокля или дори по-лошо – въобще.

Виното и вкусотийките, ресторанта или каквото и да било друго, не могат да ви помогнат. Вечерта е провалена и за двама ви. За дамата, защото ще се чувства зле, мислейки си как не я смятате за красива. И за вас, защото цялата вечеря ще премине в подмятания и тъжни погледи.

А всичко започна добре… Уж знаехте правилните отговори на всички въпроси. Вече започвате да си мислите, че е невъзможно да се измъкнете от затворения кръг. Всички пътища водят дотук.


Всъщност не е точно така. Път към вашето спокойствие и удовлетворението на нежната ви половинка има. Просто пътечката е толкова малка, че изобщо не сте я забелязали и сте подминавали хиляди пъти.

Жените обичат с ушите си. На първо място се влюбват в думи. Обожават как нежно прошепвате в ухото им колко са красиви днес. В началото на романтичните отношения жените свикват постоянно да получават комплименти. След време обаче, точно когато си мислите, че половинката ви вече е разбрала, че е най-красивата жена за вас и спрете да и го повтаряте… се случва това.

Единственият път към вашето спокойствие и щастието на жената до вас е да не забравяте, че комплиментите са нужни, дори ако сте заедно от години. Със сигурност мога да ви кажа едно, момчета: На никоя жена няма да и омръзне да чува, че е красива, колкото и пъти да и го повторите.

Е, разбира се, опитайте се да не го казвате по задължение и с досада в тона. Жените имат нужда да се чувстват значими, важни, красиви и единствени. Ето няколко неща, които нежната ви половинка със сигурност винаги ще иска да чуе.

„Изглеждаш невероятно“

Какво искат да чуят жените?

Жените имат нужда да бъдат ухажвани без значение колко време е минало от началото на връзката. За вас, момчета, това вероятно често е твърде лигаво и напълно ненужно, но ние, жените искаме да бъдем харесвани. И по-важното – всяка жена има нужда не просто да бъде харесвана, а и да и се показва и казва ясно, че е такава.

Повярвайте ми, момчета, нежната ви половинка копнее за погледа ви, който не се откъсва от нея. Тя има нужда да чува, че е красива, независимо от това колко време сте заедно и независимо дали вие си мислите, че това вече ѝ е напълно ясно. Най-вече има нужда да знае, че още ви привлича, както в началото на отношенията ви и това привличане не намалява с времето.

Едно просто „изглеждаш прекрасно днес“ би могло да спаси не само вечерта ви, а и връзката ви. Детайлите, които можете да забележите във външния вид на нежната си половинка – направената прическа, различния грим, новата рокля, съчетанието на цветовете на обувките и чантата могат да направят повече, отколкото си представяте.

Достатъчно е да обърнете внимание на едно от тези неща и да го кажете на глас и всичките съмнения на жената до вас ще изчезнат. Жените държат на детайлите. Ако и вие им обърнете внимание, това не само ще зарадва половинката ви, а и ще я накара да осъзнае, че вие я цените и далеч не я приемате като даденост.

Знам, че в повечето случаи това изглежда като излишно глезене, но ви гарантирам, че липсата на тези комплименти наистина кара жената да се чувства недооценена, незабелязана, пренебрегвана и дори изместена.


„Ухаеш прекрасно“

Всяка жена инвестира време и пари в избирането на най-подходящия аромат. И ако си мислите, че жените помирисват две капачки и избират по-хубавия аромат, определено се лъжете.

В повечето случаи мъжете избират един определен аромат, който им харесва и го използват с години. Повечето жени обаче избират парфюма си според редица особености. При избора на аромат, дамите взимат предвид предпочитанията си към аромати, трайността на течността, сезона, естествения аромат на кожата си, работната си среда и дори моментното настроение.

Ето защо, ако направите комплимент за парфюма със сигурност няма да сгрешите. Ароматът е един от тези детайли, на които жените обръщат толкова съществено внимание. Дори нежната ви половинка да не отделя толкова време за избора на парфюм, със сигурност иска да чуе, че свързвате с нея аромат, който ви харесва.

„Късметлия съм, че точно аз съм мъжът до теб“

Защо сутрешният секс е особено полезен?

Това определено са думи, която всяка жена иска да чуе. Както вече казах, жените обичат да се чувстват харесвани. Тук не става въпрос само за външен вид. Има се предвид и характера, и начина на мислене, и постъпките.

Всяка дама желае да заема специално място в живота на мъжа до себе си. Но не просто да го заема, а и да се чувства оценявана за това. Вероятно дамата е чувала стотици пъти колко е неповторима и уникална в началото на отношенията ви и преди тях.

Сега, след като тя официално е във връзка с вас, определено не трябва да забравяте да и напомните, че сте късметлия с жена като нея. Този израз ще съчетае комплиментите за външния ѝ вид и тези за характера ѝ и ще я накара да се чувства не просто нужна, а и единствена, неповторима и желана.


„Благодаря ти, че те има“

Какво искат да чуят жените?

„Благодаря ти, че те има“ определено би накарало една жена да се чувства необходима. По този начин ще и покажете, че оценявате не само това, което прави за вас, а и самото и присъствие в живота ви. Това „благодаря“ за ежедневните малки неща често се забравя, но неговото използване определено е нещото, което би зарадвало всяка жена. Всъщност – всеки човек.

Кой не би се чувствал добре, ако знае, че е необходим и ценен. „Благодаря ти, че те има“ е начин да покажете на половинката си, че не я приемате като даденост, а наистина оценявате това, че е част от живота ви.

„Какво е мнението ти за…“

Какво искат да чуят жените?

Да попитате нежната си половинка за мнението ѝ определено ще бъде зачетено от нея като комплимент. Един на пръв поглед съвсем обикновен въпрос, например „Какво мислиш за тази риза?“ не само ще покаже на приятелката ви, че цените мнението ѝ, а и ще ѝ подскаже, че ще уважавате възгледите и за по-съществени решения.

Не е необходимо да чакате да се случи нещо грандиозно, за да поискате мнението ѝ. Няма нужда да си купите нова кола само за да попитате за мнението на жената до вас. Дори напротив.

Когато ежедневно искате мнението ѝ за различни малки неща, това ще я накара да се чувства специална и ценена в отношенията ви. Жените обичат да се чувстват нужни, а това е един от най-сигурните начини да и покажете, че ви е нужна.

Момчета, пак ви казвам – жените обичат с ушите си. Обръщайте внимание на детайлите, напомняйте на половинката си, че ви е нужна и не забравяйте, че никога няма да и омръзне да чува, че е красива.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.