приятелство
Евтини самолетни билети

Повечето хора са на мнение, че мъж и жена не могат да бъдат просто приятели. Още във филмите, които гледаме в тийнейджърските години, се споменава и дори понякога доказва, че приятелство между срещуположните полове и почти невъзможно. Вие как мислите?

Според мен това не е така и приятелството няма нищо общо с любовта. Смятам, че е напълно естествено и нормално да имате приятелка, с която отношенията ви са всичко друго, но не и интимни. Защо не? Приятели сте, защото тя ви разбира, помага ви, познавате се от деца например и т.н.

Приятелството е нещо много истинско и свещено. Всеки човек има нужда поне от един истински приятел в живота си. И всъщност е доста по-вероятно да срещнете такъв от срещуположния пол.


приятелство

При приятелките момичета, например, е твърде възможно да не са искрени една към друга. Може да се появи завист, злоба и приятелството да не просъществува дълго време. Приятелството при момчетата е малко по-различно, те са доста по-искрени и честни, но също е възможно да се скарат, заради момиче например

Причините, поради които едно приятелство може да приключи, са безброй. Това, което е важното, е да бъдем винаги честни към приятелите си, защото добрият приятел е като брат или сестра. И ако и двамата разбират смисъла на истинското приятелство, на помощта и дружбата, то тогава е напълно възможно и нормално мъж и жена да бъдат истински приятели.

И на забравяйте – приятелството няма общо с любовта! А тези две понятия е хубаво да бъдат разграничавани. Любовта е привличане, приятелството е… не е едно нещо, а милион малки неща.

“Приятелството е най-необходимото нещо в живота.
Никой не би се съгласил да живее без приятели, дори и да има всичко останало.”
Аристотел
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.