Мъжете в престъпния свят
Евтини самолетни билети

Какво си представяте като чуете думата мафия? Престъпен, сенчест свят, управляван от мъже със зловещи погледи.

Тъмната власт, съюзи, престрелки, свят на сенчест бизнес, съмнителни сделки…

Дали ще е италианската Камора, китайските триади, японската Якудза или други мафиотски структури, мафията е престъпна организация, най-често управлявана от мъже със свои принципи, ритуали и методи за действия – легални и нелегални в много от случаите.


Мъжете в престъпния свят

Те могат да се намесят в делата и личния живот на хората, с престъпни цели, това е добре организирана престъпност със свои закони и правила.

Мафията е изградена като мощна машина за правене на различни видове сделки, законен и незаконен бизнес, хазарт и много други дейности. А босовете ѝ години наред са я управлявали тайно и скрито. Тя действа по свои закони, принципи и правила.

Италия е страната, в която се развива италианската Камора, а изразът „Италия копнее за смъртта на Франция“ (в оригинал „Morte Alla Francia Italia Anela“) описва най-добре абревиатурата на думата мафия.


Руската престъпна организация е наречена Червената мафия и се счита за най-опасната в света. За нея работят спецнази (от „сили със СПЕЦиално (пред)НАЗначение“) и елитни обучени килъри. Пипалата на тази организация са почти навсякъде. Тайните служби на редица страни се борят срещу руската престъпна организация.

Макар и в много по-малка степен Нюйоркската и Чикагската мафии също имат влияние не само в Америка, но и в света.

Мъжете в престъпния свят

Япония също има своята мощна мафия. Днес Якудза е сред най-големите престъпни организации в света. Амфетамини, хазартен бизнес, проституция, нелегално букмейкърство, рекет и търговия с оръжие. Това са дейностите, които носят милиони печалба на босовете на престъпната организация. През последните Якудза навлиза в операциите с недвижими имоти и на фондовия пазар.

Ако трябва да включим и България в този списък, тук можем да споменем групировките на СИК и ВИС. Подемът на българските мафиотски структури, известни със схемите си за пране на пари, разточителния и показен начин на живот, беше в началото на 90-те. Една държава в държавата…

Престъпност винаги е имало и начини за печелене на пари. Днес светът се управлява именно от мафиоти, босове и олигарси, от тайни престъпни структури, решени да владеят ресурсите и живота на хората.

Има все пак един романтичен чар в престъпното минало на босовете, избрали тъмнината за своя съдба. Това са мъже, издигнали се до върховете, буквално от житейските низини. Момчета със сложно минало, направили избор или принудени да бъдат престъпници в един жесток свят извън закона. Защото светът е жесток и понякога просто нямаш друг избор…
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.