Марс
Снимка: National Geographic

Ексцентричният американски милиардер Илон Мъск предизвика днес руския президент Владимир Путин на двубой между мъже, в който залогът е Украйна – арена на руска офанзива от близо три седмици, предаде БТА.

„С настоящето предизвиквам Владимир Путин на двубой между мъже. Залогът е Украйна“, написа в Twitter основателят на космическата компания SpaceX, без да уточнява под каква форма ще бъде дуелът.

„Приемате ли тази битка?“, пита тoй в друго послание на руски, адресирано до официалната страница на Кремъл в Twitter. „Напълно съм сериозен“, изтъква Мъск в отговор на потребителка на интернет, която го пита дали добре си е помислил.


Илон Мъск предизвика Путин на дуел

Изненадващото предизвикателство на дуел е отправено няколко дни, след като SpaceX задейства услугата си за достъп до интернет чрез Starlink над Украйна, изпращайки и комплекти за свързване, за да помогне на страната да запази системата си за комуникация.

Украинският президент Володимир Зеленски горещо благодари на Мъск и го покани да посети Украйна „след войната“, споменавайки дори космически проекти.

Милиардерът, роден в Южна Африка, вече изрази подкрепата си за Киев, като написа в Twitter в началото на март: „Украйна, дръж се!“ , изразявайки в същото време „приятелство към великия народ на Русия, който не иска война“.

Мъск редовно влиза в полемики в Twitter, където има над 77 милиона абонати.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.