Защо мъжете плачат?
Евтини самолетни билети

Прието е, че коравите представители на силния пол не трябва да плачат.

Много често техните сълзи се превръщат в повод за подигравка от нелюбезни хора, които са по-скоро комплексирани, отколкото силни.

Не е тайна, че мъжът плаче скрито, за да не бъде забелязан, а това идва от детството му, когато консервативните му родители, са го учили, че мъжете са твърди като камък и не хленчат. Разбира се, идва един момент, в който мъжът не се сдържа и показва емоциите си.


Чувствителни ли са мъжете?

Мъжът е преди всичко човек и е напълно нормално да изпитва чувства. Той може да има мускули, може да е готов на всичко, за да защити семейството си, но в същото време се разнежва, когато види детенцето си и усети нежните ласки на съпругата му. Той е раним, когато семейството му страда и приема всичко много вътрешно. Това става повод за неговото емоционално състояние, което може да се изрази и чрез проливане на сълзи, което е напълно нормално.

Сдържането и прикриването на чувства не помага. То по-скоро вреди на организма и предизвиква болестни състояния, депресия, високо кръвно налягане и прочие проблеми. Така че ако ви идва да си поплачете, направете го, без да имате скрупули, тъй като това е човешка реакция.


Защо мъжете плачат и лошо ли е това?

Има много причини, които водят до плач при мъжете. Те могат да асоциират случващото се в някои филм с момент от живота и да проронят някоя сълза, но могат и да изпаднат в буен рев, когато в живота им се появи някакъв катарзис и неразрешим проблем. Поводите са десетки и започват от раздяла с интимната половинка, през болест в семейството или загуба на близък. Тези състояния не бива да бъдат критикувани под никакъв предлог, за да се съхрани мъжката психика.

В никакъв случай не трябва да гледаме на плачещите мъже като на слаби характери, защото те не са такива. Все пак всички сме изградени от емоции, а понякога не успяваме да ги контролираме. Има и моменти, които изискват да се отпуснем и да не заповядваме на тялото си, а то си знае работата. Плачещият мъж може да бъде добър родител и съпруг, както и защитник на дома.

Защо мъжете плачат?

В заключение

Да, мъжете плачат и имат това право. Ако не сте съгласни с това, то тогава може би е дошло време да преосмислите отношението си към околните. Разбира се, надяваме се, че силните на деня няма да имат поводи да ронят сълзи, а по-скоро ще вървят с гордо изправена глава, но каквото и да се случи, е добре да знаят, че получават разбиране от умните и интелигентни хора около себе си.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.