Том Брейди

Националната футболна лига е доминирана от изкусните умения на куортърбековете от десетилетия. Не съществува позиция в нито един спорт, която е по-важна за успеха на един отбор от лидера на офанзивата в американския футбол.

Като имаме предвид това, няма как да не възникне въпросът кой е най-великият куортърбек за всички времена. Отговорът не е лесен, тъй като има много талантливи атлети, които играят на тази позиция. Сред тях са легенди като Дрю Брийс, Аарън Роджърс, Пейтън Менинг, Патрик Махомес и не на последно място Том Брейди.

Тук може да видите аргументите ни в полза на Том Брейди и причините защо именно той трябва да бъде считан за най-добрия играч в историята на НФЛ.


1. Том оправдава всякакви очаквания

В днешни дни е трудно да си го представим, но Брейди е избран под номер 199 в драфта на 2000 година. Шестима други играчи на неговата позиция са избрани преди него. Тогавашният куортърбек Дрю Бледсоу е бил изключително обещаващ играч и никой не е виждал особен потенциал във високия и слаб Том Брейди, който дори не е бил титуляр в колежа и не е показал особено завидни атлетични умения. След контузията на Бледсоу обаче Брейди бързо се доказва като фантастичен куортърбек и лидер на отбора като води „Патриотите“ до първата им победа в историята на отбора още през първия си сезон.


2. Повече успех с по-малко талантливи съотборници

Когато ресийвърът Уес Уелкър пристига в „Патриотите“ през 2007 година, никой не е чувал за него. Преди това той не е бил особено продуктивен играч за отбора на Маями, но през сезона на 2007 достига първия си супербоу, като води лигата по посрещания. Още по-смайващ е фактът, че докато играе за „Патриотите“, Уелкър стига до 5 финала, а основна причина за това са пасовете на уникалния Том Брейди. Друг подобен случай е този с Ранди Мос, който е бил сравнително посредствен играч, преди да стане съотборник на Брейди. Резултатът от събирането им заедно е подобряването на рекорда за най-много тъчдаун посрещания през 2007 година.

3. Възрастта за Брейди е само число

Том Брейди е на 44 години – възраст, в която повечето атлети на позицията му са вече пенсионирани. Пейтън Манинг, който е считан за най-големия съперник на Брейди за позицията на най-добър играч, някога се пенсионира на 40 годишна възраст, като Том печели 11 от 16-е двубоя помежду им. Брейди желае да продължи играта си с години, като все още е в пикова форма. С неговата легендарна отдаденост на спорта няма причина да се съмняваме във величието на Брейди и във факта, че все още има няколко добри години като играч в НФЛ пред него.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *