Легендарната марка SAAB се превърна в електрическия кросоувър NEVS

Шведско-китайската компания Nevs е собственик на производствените мощности и изследователския център на легендарната марка SAAB. Наскоро компанията загуби правото да използва името SAAB и фирмения му дизайн, но все още е в състояние да произведе машини, които приличат на известния на всички автомобил.

Като цяло, от Nevs планирали да произвеждат електомобили на базата на SAAB 9-3 седан и комби, но нещо се е объркало и дори 150-те хиляди предварителни поръчки по някаква причина не помогнали за пускането на конвейера в завода в китайския Тянцзин и започването на пълномащабно производство.

Оттогава отново престанахме да чуваме новини за своеобразното възраждане на SAAB до тези дни, когато в интернет се появиха снимките на два интригуващи електромобила. Първият е средно голям седан с разпознаваем силует и хладен, спокоен скандинавски вид на фаровете.

Легендарната марка SAAB се превърна в електрическия кросоувър NEVS

Вторият прототип е малък кросоувър с индекс L 113. За този автомобил е много по-трудно да се правят предположения, но вероятно използва същите компоненти като седана. Характерните особености на прототипите на Nevs включват сдържан дизайн, модерен покрив и лъскаво „лице”.

Легендарната марка SAAB се превърна в електрическия кросоувър NEVS

Интересното е, че сред снимките, изтекли в мрежата, има изображение на загадъчен фастбек, чиито снимки на живо липсват. В текста към снимката пише за удълженото междуосие с 125 мм (до 2800 мм). В този случай със сигурност говорим за модифицираната платформа SAAB 9-3. Нима от NEVS вече са започнали разработването на трети модел?

Във всеки случай засега няма официални изявления. Компанията предимно има за цел да навлезе на китайския пазар, но кой знае, може би през март на автомобилното изложение в Женева ще видим няколко прототипа и ще чуем планове за адресиране на новите машини към европейските купувачи… Ще се наложи да поизчакаме, за да разберем отговора.Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *