Най-иновативните оръжия през 2021 година

Модерните технологии издигнаха военната индустрия на равнище, което до неотдавна свързвахме само с научната фантастика. Лазерни лъчи, електромагнитни импулси, дронове, наноботи, изкуствен интелект – всичко това вече навлиза в нашия живот, в това число и в челния списък на бойните техники и методи.

Но когато говорим за иновативните оръжия през тази година, ще се спрем все пак на по-конвенционалните решения. В следващите редове ще обърнем внимание на най-иновативните пистолети и пушки, които са се появили на пазара или са се наложили като фаворити на потребителите през 2021 г.

За тези от вас, които са заинтересовани от покупка на иновативни модели, вече има доста добри онлайн оръжейни магазини и в България.


Glock 43X

Марката е водеща на пазара десетилетия наред. Glock 43X е представител на пето поколение от късите бойни оръжия, доказали безспорната си ефективност. Този джобен пистолет не може да бъде подценяван, въпреки че е доста лек спрямо сходни модели. Glock 43X MOS модификацията се отличава с особено висока ефективност, благодарение на удължената рама на G48. Използва куршуми 9-милиметрови Luger патрони.

Онлайн могат да се открият и други модели на реномирания австрийски производител. За всички Glock пистолети като цяло може да се направи обобщението, че са едновременно компактни и суперкомпонентни. А иновативните модели не странят от тази линия.

CZ P-10 F/S

Оръжията на CZ (Česká Zbrojovka) са доказали своята надеждност през годините, като продължават да са предпочитан вариант заради добрата си изработка, дългогодишна издръжливост и достъпни цени. Модификациите на CZ P-10 предлагат някои от най-добрите варианти за ръчно оръжие, с което може да се защитава домът и близките хора. Разбира се, за целта е необходимо и разрешително за ползване.

Дължината на F версията (калибър .45 ACP) е малко по-голяма от тази на S моделите. Като цяло за CZ P-10 може да се каже, че е удобен за пренасяне (максимално тегло до 2,25 кг) и съхранение, като дава възможност за бърза реакция при необходимост от такава. Има и възможност за поставяне на бързомерец за по-добро прицелване.

SIG Sauer Legion

Сътрудничеството между две значими оръжейни компании – швейцарската SIG и германската Sauer, през годините създаде редица успешни модели. Сред сполучливите иновативни продукти, които излизат на преден план през 2021 г., е SIG Sauer X-Carry Legion. Полимерната обвивка на модели като този го правят не само по-устойчив на ръжда, но придават и други качества. Волфрамовото покритие на ръкохватката допринася и за стабилността, и за комфорта при боравене с оръжието. А компактната концепция на SIG Sauer Legion като цяло е още едно предимство за потребителите.

След като дотук се спряхме на някои интересни бойни пистолети, нека да обърнем внимание и на пушките. При тях иновациите са дори повече, особено когато се търси подобряване на видимостта и точността.

Най-иновативните оръжия през 2021 година

Blaser R8 Professional

Немската карабина се превръща в един от най-търсените продукти поради ред причини. С приклад от високотехнологичен полимер и със система Illumination Control за включване на подсветката на оптиката (Blaser), в момента, в който предпазителят е в позиция за стрелба, можем да говорим за едно от най-модерните оръжия. Особено удачна пушка за нощен лов, когато прецизността е от още по-голямо значение.

Benelli Argo-Endurance

Италианската пушка от години се е превърнала в стандарт за запалените ловджии. А Benelli Argo-Endurance съчетава иновативни решения с високо ниво на надеждност. Тази полуавтоматична карабина с дължина на цевта малко над 50 см е снабдена и с модерна система за “обиране” на отката ConforTech Plus. Прикладът и полуложата са изработени от изключително качествени полимери, а оръжието дава възможност за безпроблемен монтаж на прибори за прицелване. Тази карабина на Benelli продължава линията на отлични ловни оръжия, подходящи за отстрел на едър и среден дивеч.

Ловна карабина Ruger

Американският полуавтомат е сред любимите оръжия на много любители на лова поради ред причини. При актуалната Precision Rifle серия се използва фабричният TriggerTech механизъм на спусъка, при който триенето се намалява до минимум. Възможността за бързо презареждане прави модела на Ruger от тази линия един от най-подходящите при интензивен отстрел на дивеч. Карабината постига завидна точност и при големи разстояния. А с тази пушка често вървят и аксесоари, които допринасят както за по-удобно пренасяне и боравене, така и за допълнително подобряване на прецизността.

Wilson Combat Protector 

Завършваме нашата селекция с един избор, който би паснал на всеки екшън филм. При Wilson Combat Protector наистина говорим за впечатляващо оръжие, което не е за всеки. Опитните стрелци обаче могат да оценят всичко, което им дава тази серия. Впрочем в нея намираме както пушки (автомати и полуавтомати), така и бойни пистолети. При всеки от вариантите става дума за най-високо ниво на оръжейната технология. Достатъчно е да споменем, че при изработката се използва може би най-яката форма на въглерода – карбин, който се смята за едно от откритията не само във военната индустрия в последното десетилетие.

А оръжейният бизнес се развива бурно и в момента. Така че нищо чудно и до края на годината да се появят иновативни оръжия, които да ни изненадат.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *