Забавните разлики между мама и тате

Малко по малко животът върви. Неусетно осъзнавате, че вече не сте на 17 години. Този факт ви прави леко тъжни, но в същия момент се замисляте за това, което имате сега.

Имате кариера, семейство, красива жена, 2 палави деца… Щастливи сте. Но защо така се натъжихте, щом се сетихте за миналото?

В природата на мъжа е заложено той да бъде главата на семейството. Да бъде опора на съпругата си и децата си. Да помага да родителите си и на приятелите, когато имат нужда. Всъщност истинският мъж винаги поставя семейството си на първо място.


Грижовен баща = ревнив съпруг

Той ще се лиши от много неща, за да бъде неговата половинка добре или за да направи щастливи децата си. Ще работи до късно, дори може да се наложи да работи на няколко места, но всичко това той прави за своето семейство.

Днес, в новото модерно време, тези възгледи малко са се изкривили. Доста хора не възприемат нещата, както са били преди. Младите хора гледат малко по-егоистично на живота. Предпочитат се повече забавленията, охолния нощен живот, свободията. Прекалено късно младежите порастват и често пропускат добри възможности.

Ученето им е скучно, семейството е за пенсионерите и така изживяват младостта си, чудейки се какъв е смисълът на тяхното съществуване


Всъщност екзистенцията е много проста – да живееш и да дадеш живот. Това е основен закон в човешката природа. За оставиш нещо след себе си, да бъдеш запомнен. И тук не говоря непременно за отглеждане на деца, а просто да оставите след вас. Било то дърво, картина, книга или музика – с всяко едно оставяте живот след себе си. Правите нещо смислено, нещо, което си струва. И както се казва – живеете, а не просто съществувате.

А много животът е по-красив и смислен, когато създавате семейство. Много по-цветен, пъстър, понякога жесток или горчив. Но това са емоции и изпитания, през които всеки човек би трябвало да мине.

И когато един ден върне лентата назад, ще види, че всичко, през което е преминал, си е заслужавало усилията. Семейството е висша форма на любов. Затова обичайте вашите семейства, грижете се за тях, един ден ще бъдете благодарни!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *