Iron Maiden

Рок динозаврите Iron Maiden анонсираха 17-ия си студиен албум. „Senjutsu” ще излезе на 3 септември и ще е първият им проект след 6 години.

Албумът е предшестван от възторжено прието анимирано видео към първия сингъл „The Writing On The Wall”, създадено по концепция на Брус Дикинсън с двама бивши ръководители в Pixar. То последва месец на тийзър кампания и глобално „търсене на съкровища“ за находки за заглавието на трака и концепцията.

За “Senjutsu” бандата отново избра услугите на Марк Уилкинсън, който да направи зрелищна корица на самурайска тема, базирана на идея от Стив Харис. С продължителност по-малко от 82 минути, „Senjutsu”, като предишния запис „The Book Of Souls“, ще бъде във формат двойно CD/троен албум на плоча.


Iron Maiden

Избрахме отново да записваме в Guillaume Tell Studio във Франция, тъй като мястото има успокояваща енергия. Положението там е перфектно за нуждите ни; сградата е била кино и има наистина висок таван, следователно има и чудесен акустичен звук. Записахме този албум по същия начин, по който го направихме с „The Book Of Souls”, написахме песен, изрепетирахме я и я записахме, докато още е свежа в главите ни. В този албум има някои много сложни песни, които отнеха много усърдна работа, за да ги направим точно както искаме да звучат и процесът на моменти беше много предизвикателен, но Kevin е чудесен в улавянето на същността на бандата и мисля, че усилието си заслужаваше! Много се гордея с резултата и нямам търпение феновете да го чуят“, споделя Стив Харис.

Брус Дикиндън допълва: Всички сме много развълнувани за този албум. Записахме го в началото на 2019 по време на почивка от турнето Legacy, така че можехме да се възползваме максимално, но все пак имаше дълъг период преди излизането, за да се подготви чудесната корица на албума и нещо специално, като видео. Разбира се, пандемията забави нещата още повече – дотук с добре подредените планове – или това трябва да са „стратегии“!? Песните са много разнообразни и някои от тях са доста дълги. Има също така една или две песни, които звучат доста различно от стандартния ни стил о мисля, че феновете на Maiden ще бъдат изненаданипо хубав начин, надявам се!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *