Джеф Безос

Много са факторите около разслояването на обществата по света в последните години. Най-основният измежду тях е увеличаващата се бездна между бедни и богати.

Докато голяма част от населението на Земята е с доходи, позволяващи им оцеляване или покриване на основни разходи – сметки, данъци, облекло, храна и пр., други живеят в небивал разкош и харчат пари, колкото възлизат икономическите бюджети на някои държави.

Милиардери, мултимилионери и техните частни компании реализиращи колосални печалби са в полезрението на медийния интерес. Но това си има и своята негативна страна. А понякога негодуванието на хората спрямо тези личности приема комични измерения.


Пример за това е случващото се около собственика на Amazon и космическата агенция Blue Origin – Джеф Безос. 57-годишният предприемач притежава и един от най-старите вестници в САЩ – The Washington Post.

Милиардерът обяви, че през юни ще лети заедно със своя брат Марк в космическото пространство на борда на собствения си кораб New Shepard. Припомняме, че към момента Безос е най-богатият човек в света. А неговото състояние се оценява на над 200 млрд. долара.

Веднага след като обяви своето решение за полет в суборбиталното пространство, тръгна петиция, която е в подкрепа на предотвратяване връщането на милиардера на Земята. До момента са събрани над 90 000 подписа с искане Безос да бъде „натирен“ в открития космос.

Данните са от онлайн платформата change.org, където петицията се хоства. В нейния текст се казва: „Не трябва да има милиардери нито на Земята, нито в Космоса, но ако решите последното, оставете ги да останат там“.

Все повече хора слагат своя подпис в подкрепа на това абсурдно искане. А най-интересното е, че искрено се надяват то да бъде изпълнено.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *