насън

Не са малко мъжете, които се притесняват, че свършват насън и се събуждат с влажно и лепкаво бельо.

Това обаче далеч не е повод за тревога, тъй като т.нар. мокри сънища са напълно нормално явление при силния пол.

Ако обаче не знаете нищо за тях, то тогава можете да прочетете тази статия, в която ще ви дадем информация, и ще разгледаме темата отблизо.

Какво представляват мокрите сънища?

Мокрите сънища познати и като полюция водят до случайна еякулация, когато спите и сънувате. Мъжете свършват насън, без значение дали имат ерекция или не. Най-често мокрите сънища са еротични, но това не е задължително. Проявяват се и при силна емоционална възбуда, която може да бъде свързана с определени хора, оживени сцени и неща от живота.

При някои мъже спонтанната еякулация по време на сън, се случва по няколко пъти седмично, а има хора, които имат мокри сънища едва веднъж или два пъти в живота си. С напредъка на възрастта това явление изчезва частично или напълно. По-важното е, че това не е болестно състояние и не трябва да се притеснявате от него, нито пък да търсите медицинска помощ.

Лекува ли се еякулацията по време на сън?

Има много мъже, които желаят да излекуват несъзнателната еякулация, която се появява, докато спят. Най-често те се срамуват от това явление, поради всевъзможни причини – религиозни виждания или консервативни възгледи. Истината е, че намаляването на месото, ограниченото гледане на телевизия и различните бабини илачи, няма да помогнат за спиране на мокрите сънища.

сън

Интересно е, че някои сексолози са на мнение, че единственият начин да намалите спонтанното свършване, е като мастурбирате. По този начин освобождавате сексуална енергия и отпускате сексуалната енергия, която се натрупва, ако не водите активен полов живот. Тук сме категорични, че мастурбацията и мокрите сънища, са напълно безвредни за здравето.

Само мъжете ли имат мокри сънища?

Не са малко онези, които смятат, че само мъжете имат мокри сънища, но това не е вярно. Немалко жени могат да се събудят с овлажнена вагина, в следствие на умерен или силен оргазъм, докато спят. Причините се крият в психиката, която възпроизвежда интимни сцени, а те сами по себе си стимулират оргазмите. Тук също няма повод за смут и паника, защото мокрият сън не може да навреди на сексуалното здраве и общото здравословно състояние – нито на мъжете, нито на жените.

И ако до момента сте се срамували от мокрите сънища, време е да се отпуснете и да приемете случващото се организма ви. Колкото повече години минават, толкова по-редки ще бъдат тези епизоди.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.